Red Bull verafschuwt bedreigingen aan coureurs en families

Max Verstappen. © Red Bull Content Pool
Red Bull spreekt zijn afschuw uit over beledigingen die Max Verstappen, Sergio Pérez en hun families na de race in São Paulo op sociale media over zich heen gestort kregen. Aanleiding was het negeren van een teamorder van Verstappen in de laatste ronde van de Grote Prijs van Brazilië.
De Limburger weigerde toen gehoor te geven aan het verzoek om de zesde plaats op te geven ten faveure van zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Doodsbedreigingen

Red Bull spreekt van "onaanvaardbare" reacties op internet. "Doodsbedreigingen, haatmail en beledigingen die zelfs hun families raken, zijn betreurenswaardig. Het misbruik op sociale media is schokkend en bedroevend en moet stoppen", zegt de renstal in een verklaring. "Het is helaas iets dat we als sport met enige regelmaat moeten veroordelen. Voor deze vuilspuiterij is geen plaats in het autoracen. Wij vinden inclusie belangrijk en willen een veilige plek voor iedereen om te werken en van onze sport te genieten."

Veel commentaar

Verstappen wilde na afloop van de race in Brazilië de ware reden voor zijn weigering om Pérez te helpen niet geven. Het leverde de wereldkampioen veel commentaar op. Verstappen is al zeker van de wereldtitel, hij kon de race in São Paulo niet meer winnen, terwijl Pérez nog strijdt voor de tweede plaats in het kampioenschap.

Geen strategie voor deze situatie

Red Bull erkent dat het fouten heeft gemaakt bij het geven van de teamorder. "We hadden de situatie die zich in de laatste ronde ontvouwde, niet voorzien. We hadden vooraf geen strategie besproken voor een dergelijk scenario", meldt de renstal. "Helaas werd Max pas in de laatste bocht geïnformeerd over het verzoek om zijn positie op te geven, zonder dat hij alle benodigde informatie had. Dit bracht Max, die altijd een open en eerlijke teamspeler is geweest, in de lastige situatie met weinig tijd om te reageren en dat was niet onze bedoeling. Het team heeft na afloop de verklaring van Max aanvaard."