Tjaco Cuppens ploegleider bij Team Coop-Hitec

Tjarco Cuppens gaat in 2023 aan de slag als ploegleider bij Team Coop-Hitec Products. © Team Coop-Hitec Media
De Noorse wielerploeg Coop-Hitec Products heeft Tjarco Cuppens voor komend seizoen als ploegleider binnengehaald.
Het management van de vrouwenploeg wil de ervaring van de uit Hulsberg afkomstige ploegleider graag gebruiken.

Team Andy Schleck

Cuppens was tot dit seizoen teammanager en ploegleider bij de Luxemburgse ploeg Andy Schleck - CP NVST Immo. Door het afhaken van de hoofdsponsor was Cuppens genoodzaakt om de ploeg op te heffen.

UCI ploeg

Team Coop-Hitec heeft een rijk verleden als vrouwenploeg. Sinds 2009 is de uit voornamelijk Noorse rensters bestaande ploeg actief in het professionele vrouwenwielrennen. De ploeg heeft op dit moment de UCI-status. De ploeg heeft daardoor startrecht in alle UCI koersen en mag op uitnodiging deelnemen aan wedstrijden in de World Tour.

Zeges binnenhalen

Cuppens heeft voor komend seizoen met zijn ploeg een duidelijke doelstelling. "We hebben de ambitie om meerdere overwinningen te behalen in UCI-wedstrijden. In de ploeg voor 2023 hebben we meerdere rensters die hoog kunnen eindigen in een massasprint, in combinatie met enkele rensters die goed bergop kunnen. Dit is een ideale combinatie om te strijden voor goede resultaten in alle races", geeft Cuppens al een vooruitblik naar komend seizoen.

Wederzijds respect

Cuppens zag zijn nieuwe ploeg afgelopen seizoen al aan het werk in AG Tour de la Semois en GP Isbergues. Hij zat toen nog aan het stuur van de ploegleidersauto van Team Andy Schleck. "Ik zag dat er binnen de ploeg van Team Coop-Hitec een gezonde en gezellige sfeer heerst, met wederzijds respect tussen de renners en de staf, iets waar ik zelf heel veel waarde aan hecht."

Georgia Danford in ploeg

Voor het seizoen 2023 staat er voorlopig één Nederlandse wielrenster bij de Noorse ploeg onder contract: Sylvie Swinkels. De uit Veghel afkomstige wielrenster maakte in 2022 de overstap van de Limburgse ploeg Parkhotel Valkenburg naar de nieuwe ploeg van Cuppens.
De Limburgse ploegleider komt komend seizoen in zijn ploeg ook een bekend gezicht tegen: Georgia Danford. Zij reed de afgelopen twee seizoenen bij Team Andy Schleck. De Nieuw-Zeelandse renster maakt, net als Cuppens, de overstap naar het Noorse team.