Handbalsters herpakken zich op EK met monsterzege

Inger Smits (rechts) viert een doelpunt met Bo van de Wetering © Orange Pictures
De handbalsters kunnen op het Europees kampioenschap geen medaille meer winnen, maar de ploeg heeft zich wel herpakt door in hun laatste wedstrijd in de hoofdronde Montenegro met grote cijfers te verslaan: 42-25.
Het Nederlands team, met Inger Smits uit Geleen en Claudia Rompen uit Mechelen, eindigt daardoor als derde in de poule en speelt vrijdag het duel om de vijfde plaats tegen Zweden. Met de vijfde plaats kan Oranje een rechtstreeks ticket voor het WK van 2023 verdienen en dat zou de pijn van de gemiste medaille enigszins verzachten.

Prima wedstrijd

Nederland speelde in Skopje echter een prima wedstrijd tegen Montenegro, dat al geplaatst was voor de halve finales en zichtbaar niet tot het uiterste ging. Niettemin toonde Oranje aanvalslust en scoorde het makkelijk. Bij rust leidde Nederland al met 21-15 en die voorsprong werd in de tweede helft steeds verder uitgebouwd.