Vente schiet Roda JC naar zege bij ADO in matig duel

Dylan Vente was opnieuw goud waard voor Roda JC. © Frank Kerbusch
Roda JC Kerkrade heeft woensdagavond in een matig duel tegen ADO Den Haag een verdiende zege geboekt. In de Hofstad werd het 0-1 door een treffer van Dylan Vente.
ADO en Roda leken lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar een late treffer van Vente zorgde voor de eerste Roda-uitzege in bijna drie maanden.

Voorzichtigheid

De Kerkraadse club begon met drie wijzigingen aan het duel in Den Haag. Lennerd Daneels, Mohamed Mallahi en Romano Postema speelden omdat Niek Vossebelt geschorst was en Arjen van der Heide en Bryan Limbombe werden gepasseerd. De ploeg van Jurgen Streppel nam het initiatief in de beginfase in de Hofstad. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was dan ook voor Roda via Daneels. Daarna werd het was vooral voorzichtigheid troef van beide ploegen, waardoor ook de kansen schaars waren. ADO had één serieuze kans in de eerste helft. Roda-doelman Moritz Nicolas had de nodig moeite met een kopbal van Thomas Verheijdt.

Onderlinge duel

Aan de andere kant had Roda JC, dat meer de aanval zocht dan ADO, twee goede mogelijkheden. Eerste werd een schot van Teun Bijleveld gekraakt en daarna kreeg Lennard Hartjes de grootste kans van de wedstrijd. Dylan Vente zette de jonge middenvelder oog in oog met doelman Wentges, maar de ADO-goalie won het onderlinge duel.

Lat

Ook na rust had Roda het meeste initiatief en wist het een aantal keer gevaar te stichten voor het doel van ADO via Postema en Daneels, waarbij Wentges in actie moest komen. Uit een van de spaarzame aanvallen werd ADO wel direct gevaarlijk via een schot van Silvinho Esajas. Daarna was het weer Roda dat het initiatief nam en via Postema dicht bij een doelpunt kwam. Zijn schot ging via een ADO-verdediger op de lat.

Haags Kwartiertje

Het duel leek langzaam maar zeker af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In het bekende Haags Kwartiertje was het Verheijdt die nog een goede kans kreeg, maar Nicolas stond goed op zijn post en bracht redding. Aan de andere kant was Roda JC wel trefzeker. Na een goede actie van Terrence Douglas kon Vente met een goed schot zijn 13e treffer van het seizoen maken en Roda op de bevrijdende voorsprong zetten. Daarna hield Roda JC relatief eenvoudig stand en kon het de eerste uitzege sinds 19 augustus vieren.

WK

Roda stijgt door de zege voorlopig naar de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De komende weken komt Roda JC niet in actie vanwege het WK. Op zondag 11 december is het eerstvolgende duel van de Kerkradenaren tegen koploper Heracles Almelo.