MVV pijnlijk onderuit tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht

Afbeelding ter illustratie © Doelman Romain Matthys van MVV - orangepictures.nl
MVV heeft in Utrecht een pijnlijke nederlaag geleden tegen Jong FC Utrecht, de rode lantaarndrager van de Keuken Kampioen Divisie. De Maastrichtenaren waren machteloos tegen de beloften van FC Utrecht en verloren met 3-0. Het was de derde nederlaag van de Maastrichtenaren in deze competitie.
MVV moest het op Sportcomplex Zoudenbalch opnemen tegen Jong FC Utrecht, een team dat met 6 punten onderaan de ranglijst bungelde.

Kunst- en vliegwerk

De elf van coach Darije Kalezic kregen na nauwelijks drie minuten twee kansen om de score te openen, maar Romain Matthys hield zijn doel met kunst- en vliegwerk schoon. Jong FC Utrecht maakte het de Maastrichtenaren in de aanvangsfase lastig en probeerde MVV snel op achterstand te zetten. Koen Kostons kreeg de eerste kans voor MVV. Hij werd de diepte in gestuurd, maar de Utrecht-defensie greep met een tackle in. Bij een volgende aanval raakte Kostons de bal verkeerd en was het gevaar geweken.

FC Utrecht op voorsprong

Na een kwartier spelen kwam Jong FC Utrecht op voorsprong. Yuya Ikeshita legde de bal achter de Maastrichtse verdediging, Derensili Sanches Fernandes omspeelde Romain Matthys en schoot de bal in het doel. Even later joeg Eliano Reijnders de bal over het Maastrichtse doel. MVV probeerde de achterstand ongedaan te maken. Sven Blummel schoot de bal over het Utrechtse doel, Matteo Waem kopte de bal uit een hoekschop naast en een uithaal van Blummel werd geblokt.

Niet onbetuigd

Ook de beloften van Jong FC Utrecht lieten zich niet onbetuigd, maar Romain Matthys keerde het schot van Mees Rijks. Nicky Souren probeerde van afstand de bal in het Utrechtse doel te werken maar de ver uitgelopen doelman De Keijzer kon het schot makkelijk keren. Sven Blummel knalde daarna met een afstandsschot de bal op de lat. Op slag van rust voorkwam Romain Matthys een 2-0 achterstand. Hij kon een voorzet van de Utrechtenaren maar net wegwerken.

Jong FC Utrecht loopt uit

Kort na de hervatting kwam Mees Rijks net te kort om een voorzet van Lynden Edhart in het Maastrichtse doel te tikken, maar even later bediende Derensili Sanches Fernandes hem met een steekbal en schoot hij de bal tegen de touwen: 2-0. Romain Matthys voorkwam daarna met enkele fraaie reddingen dat de mannen van Kalezic verder uitliepen.

Tussen de palen

Toch moest Romain Matthys nog voordat er een uur gespeeld was de bal opnieuw uit zijn doel halen. Mees Rijks knalde een voorzet van Lynden Edhart met succes tussen de palen en schoot Jong FC Utrecht naar een 3-0 voorsprong tegen een machteloos MVV. Ver in de tweede helft toonde Matthys andermaal zijn klasse door een schot van Lynden Edhart van dichtbij te keren.

Met de rug tegen de muur

MVV kwam niet aan aanvallen toe en stond met de rug tegen de muur. Vijf minuten voor tijd kreeg het team van coach Maurice Verberne pas de eerste kans van de tweede helft, maar doelman De Keijzer greep in en voorkwam een Maastrichts doelpunt.
MVV verloor met 3-0 en blijft met dertig punten steken op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.