Video: Rick Kruys heeft 'goed gevoel' bij VVV-Venlo

Rick Kruys © Orange Pictures
Rick Kruys kijkt positief terug op zijn eerste maanden bij VVV-Venlo. De Utrechtenaar is in Venlo voor het eerst als hoofdtrainer actief.
Kruys was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Ups en downs

Kruys heeft zeker nog geen spijt van zijn keuze voor VVV. "Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Het gaat met ups en downs. Over het algemeen meer ups, maar er is nog voldoende werk aan de winkel." Voor Kruys is het dus zijn eerste functie als hoofdtrainer. "Het bevalt me tot nu toe goed. Ik heb bij Utrecht al wat ervaring opgedaan, maar dit is een andere stap. Er komt veel op me af."

Tevreden

Kruys is tevreden over de fase waar VVV nu in zit. "We zitten wel in een positieve fase. Met vier punten tegen ADO Den Haag (overwinning) en Willem II (gelijkspel) ben je wel op de goede weg. Ik hoop wel dat de ups langer worden dan de downs. Je weet dat je tegen een aantal tikken gaat aanlopen, maar we hebben laten zien dat we behoorlijk kunnen spelen. Ik hoop dat we nog beter kunnen doen in de tweede seizoenshelft." De ambitie van Kruys blijft ongewijzigd: het halen van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Op dit moment staat VVV daarvoor op de juiste plek met de achtste plaats.

Den Bosch

Zaterdag speelt VVV tegen FC Den Bosch de laatste wedstrijd voordat het WK begint. De wedstrijd in Den Bosch begint om 16:30 uur en is live te volgen via L1 Radio.