Martens keert terug voor duel met Denemarken

Lieke Martens omspeelt de Zweedse verdediger Hanna Glas tijdens EK 2022 © Orange Pictures
Paris Saint-Germain-voetbalster Lieke Martens uit Nieuw-Bergen keert dinsdag terug op het veld als de Oranjevrouwen het in een oefenwedstrijd opnemen tegen Denemarken.
Dat meldde bondscoach Andries Jonker tijdens de persconferentie een dag voor het duel. Lineth Beerensteyn (Juventus) en Daphne van Domselaar (FC Twente) maken eveneens hun opwachting in Zwolle.

Achter de spits

"Lieke speelt een gedeelte van de wedstrijd, als ze geen reactie krijgt op de training van vandaag. We moeten nog een keuze maken of ze begint aan de wedstrijd of van de bank komt. Ze zal in ieder geval geen 90 minuten spelen", verklaarde Jonker. "Lieke zal tegen Denemarken achter de spits spelen, om Lineth heen."

Naweeën blessure

Martens kwam sinds het teleurstellend verlopen EK van afgelopen zomer niet meer in actie voor Oranje. De 29-jarige aanvalster kampte met de naweeën van een blessure en kreeg tijdens de vorige interlandperiode rust. Ze ontbrak afgelopen week vanwege fysieke problemen op het trainingsveld en miste de 4-0-zege op Costa Rica van afgelopen vrijdag.

Eerste keeper

Ook Van Domselaar keert terug in het elftal. De eerste keepster zat tegen Costa Rica op de bank, terwijl Lize Kop een kans kreeg om zich te tonen. Beerensteyn krijgt tegen Denemarken eveneens speeltijd. "Zij was nog niet aan de beurt geweest", verklaarde Jonker. Esmee Brugts heeft een blessure overgehouden aan de wedstrijd tegen Costa Rica. De speelster van PSV zal dinsdag niet in actie komen.
De wedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Denemarken staat dinsdag om 20:00 uur op het programma in Zwolle.