Geen Ronde van Limburg in 2023

Beklimming van de Maasberg tijdens de Ronde van Limburg. © Orange Pictures
De wielerronde van Limburg gaat komend seizoen niet door. In de toekomst zoekt de organisatie naar nieuwe samenwerkingspartners.
Het bestuur van de Limburgse eendaagse wielerwedstrijd kan onder de huidige omstandigheden de koers niet organiseren.

Veiligheid

Vooral de aangescherpte eisen rondom veiligheid zijn voor de organisatie op dit moment niet haalbaar. Om de koers niet definitief van de wielerkalender te laten verdwijnen wil het bestuur van de Ronde van Limburg gaan samenwerken met andere wielerorganisaties.

Omloop van de Maasvallei gered

Deze gesprekken hebben er al toe geleid dat de Omloop van de Maasvallei in 2023 wel verreden kan worden. De organisatie van deze koers voor nieuwelingen en junioren wordt overgenomen door Stichting BikePark Sittard-Geleen. De Ronde van Limburg en de Omloop van de Maasvallei waren in het verleden in handen van de zelfde organisatie en werden ook in hetzelfde weekend georganiseerd.

Finish op andere locatie

Nadat de wielerwedstrijd in 2020 en 2021 in verband met de coronamaatregelen niet verreden konden worden had de organisatie voor de editie van 2022 ook met de nodige problemen af te rekenen. De finishplaats werd verplaatst van Beek naar Buchten. Tevens kreeg die editie een nieuwe route. Na een een korte lus over enkele minder bekende hellingen in Zuid-Limburg werden rondom Buchten enkele plaatselijke ronden afgelegd. Ploegleiders en wielrenners waren niet erg enthousiast over deze nieuwe route omdat er te weinig geklommen moest worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!