Flekken en Freiburg kloppen Union Berlin in penaltyfestival

Mark Flekken plukt in het duel tegen Union Berlin een bal uit de lucht. © ANP
Doelman Mark Flekken en zijn ploeggenoten bij SC Freiburg blijven sterk presteren in de Bundesliga. Zondagavond werd concurrent Union Berlin met 4-1 terug naar huis gestuurd.
In het duel tussen nummer twee Union en nummer drie Freiburg kwam de penaltyliefhebber aan zijn trekken: scheidsrechter Deniz Aytekin legde de bal liefst vier keer op de stip.

Op de paal

Vincenzo Grifo benutte de twee penalty's namens Freiburg en rondde tussendoor nog een uitgespeelde aanval af, waardoor Freiburg na amper 20 minuten voetbal met 3-0 leidde. Dat was ook te danken aan het feit dat aan de overkant Robin Knoche oog-in-oog met Flekken een penalty op de paal schoot. De 29-jarige goalie uit Bocholtz koos daarbij bovendien de goede hoek.

Geen clean sheet

De problemen voor Union werden alleen maar groter voor Union door een rode kaart voor Diogo Leite en de 4-0 op slag van rust van Michael Gregoritsch. Dat leek tevens de eindstand te worden, maar Flekken zag zijn negende clean sheet in 15 competitieduels vijf minuten voor affluiten in rook opgaan. Sven Michel benutte - uiteraard vanaf elf meter - toen de vierde strafschop van het duel en zorgde voor een 4-1 eindstand.

WK

Flekken en Freiburg nestelen zich zo opnieuw op de tweede plek in de Bundesliga, vier punten achter Herbstmeister Bayern München. De doelman heeft al maanden een groot aandeel in de verrassend sterke prestaties van zijn team. Deelname aan het WK voetbal met het Nederlands Elftal leek daar de gepaste beloning voor, maar bondscoach Louis van Gaal liet hem, net als NEC-keeper Jasper Cillessen, verrassend buiten de definitieve selectie.