Video: MVV waakt voor onderschatting tegen Jong FC Utrecht

Romain Matthys © Orange Pictures
Het lijkt op papier een eenvoudige wedstrijd, maar bij MVV willen ze niks weten van een simpel uitduel tegen Jong FC Utrecht.
Maandagavond om 20:00 uur wil MVV de tweede plek terugveroveren op PEC Zwolle met een overwinning op Sportcomplex Zoudenbalch.

Domstad

Jong FC Utrecht lijkt daarvoor de ideale tegenstander. De ploeg van oud-MVV-trainer Darije Kalezic staat op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en won pas één wedstrijd dit seizoen. De laatste vijf wedstrijden van Jong FC Utrecht gingen zelfs allemaal verloren, maar toch weigert trainer Maurice Verberne makkelijk te denken over het bezoek aan de Domstad. "We moeten niet even gaan denken dat we het wel even gaan doen. Ik kijk niet zo naar de ranglijst en of zo onderaan staan. Ze spelen vanuit een gesloten organisatie met goede omschakelmomenten", zegt Verberne op basis van de analyse die hij maakte.

Talent

Ook doelman Romain Matthys, die voor MVV al in meerdere duels belangrijk was met zijn reddingen, waakt voor onderschatting. "Iedereen verwacht dat we gemakkelijk winnen, maar op dat moment is het juist moeilijk. Het is een jong team met veel talent, dus we weten dat het moeilijk wordt."

Andere resultaten

Heracles Almelo en PEC Zwolle wonnen allebei hun wedstrijden afgelopen vrijdag, waardoor MVV maandagavond moet winnen om ook bij de afsluiting van de speelronde tweede te staan in de Keuken Kampioen Divisie. Mocht MVV winnen slaat het, samen met Heracles en PEC, een gaatje naar de ploegen die daarachter komen. FC Eindhoven verloor namelijk van PEC, Jong AZ ging ten onder tegen TOP Oss en VVV-Venlo en Willem II speelden doelpuntloos gelijk tegen elkaar. Een zege zou het eerste duidelijke verschil tussen de top en de subtop van de ranglijst betekenen.

Twee zeges

MVV zal met een goed gevoel terugkijken op de laatste twee ontmoetingen met de Utrechtse beloften. De Maastrichtenaren wonnen de laatste twee confrontaties met 0-1. Vorig seizoen werd de winnende treffer gemaakt door Orhan Džepar.

Live

De wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en MVV Maastricht is maandagavond vanaf 20:00 uur te volgen op L1 Radio.