Alleen overwinning kan vrije val Roda JC stoppen

Roda JC baalt na nieuwe nederlaag © Frank Kerbusch/PublicititeitsVisie
Roda JC zit in een moeilijke fase. De ploeg van Jurgen Streppel is bezig aan een vrije val op de ranglijst na de vijfde nederlaag in de laatste zeven duels.
En daarmee vinden de Kerkradenaren zichzelf terug op een teleurstellende negende plek.

Doelpuntenmakers

Het ligt niet aan het aantal kansen dat Roda JC creëerde in het thuisduel met Helmond Sport (0-1), maar wel aan het gebrek aan scorend vermogen op dit moment. De selectie telt, behalve topscorer Dylan Vente, te weinig verschillende echte doelpuntenmakers. Want na Vente (12 goals) volgen Bryan Limbombe en Romano Postema op grote afstand met respectievelijk vier en drie doelpunten. Slechts vijf andere spelers maken het totaal van 25 treffers vol.

Duikvlucht

Tel daar bij op dat de verdediging noodgedwongen al weken niet in de ideale samenstelling speelt, door afwezigheid van Nils Röseler en Terence Douglas. Plus een doelman in de persoon van Moritz Nicolas die in elf duels 19 tegentreffers moest verwerken én nog geen enkele keer de nul heeft kunnen houden. Daarmee is de duikvlucht op de ranglijst grotendeels verklaard.

Druk

De resultaten tasten het vertrouwen aan en een topklassering, waar toch op werd gehoopt in het Parkstad Limburg Stadion, lijkt op dit moment verder weg dan ooit. En daarmee ligt er extra druk op het duel van aanstaande woensdag in Den Haag tegen ADO. Alleen een overwinning kan het tij keren en dan gaat Roda met een goed gevoel én met perspectief de WK-break in.