Max Verstappen: 'Ik was hier toch vierde geworden'

Max Verstappen © Red Bull Content Pool
Max Verstappen kon zijn leidende positie in de sprintrace van de Grote Prijs van Brazilië in São Paulo niet houden. De vierde plek kwam voor hem niet als een verrassing
"We hebben wel een probleem, dat moeten we gaan analyseren", zei de wereldkampioen van Red Bull bij Viaplay na de sprintrace die werd gewonnen door de Britse Mercedes-coureur George Russell.

Banden

Verstappen zei dat het achteraf misschien niet zo'n goede keuze was geweest om op de mediumband te rijden, waar de meeste van zijn concurrenten voor de zachte band hadden gekozen. "Misschien niet, maar op de soft hadden we het ook niet gehouden. Op de een of andere manier gingen we door onze banden heen. We hadden totaal geen grip. Hoe langer je doorgaat hoe mee grip je verliest en die mediumbanden kwamen ook totaal niet op gang."

Onderstuur

De Red Bull raakte bij de inhaalactie van Carlos Sainz beschadigd aan de vleugel. Daardoor verloor Verstappen nog meer balans en werd hij ook nog ingehaald door Lewis Hamilton. "Ik had meer onderstuur in bochten. Dat was niet ideaal, maar je moet het ermee doen. Maar schade of geen schade, ik had het toch niet gehouden. Ik was gewoon vierde geworden."