Fortuna wil met goed gevoel winterstop ingaan

Julio Velázquez, de trainer van Fortuna © Orange Pictures
Nog één wedstrijd en dan zit voor Fortuna de eerste seizoenshelft erop. Met een overwinning bij FC Groningen willen de Sittardenaren het kalenderjaar met een goed gevoel afsluiten.
En de wedstrijd tegen Groningen is ook belangrijk voor de positie op de ranglijst. Door twee nederlagen op rij is Fortuna wat weggezakt op de ranglijst naar de 13e plek en met FC Groningen treft het een directe concurrent.

Dicht op elkaar

Want Fortuna en FC Groningen hebben allebei 12 punten uit 13 wedstrijden behaald. Met een overwinning kan Fortuna bij de lange winterstop zomaar op de tiende plek staan, terwijl een nederlaag in het ergste geval plek zestien kan betekenen. Het toont nog maar eens aan hoe dicht het op elkaar staat in de rechterhelft van de ranglijst.
Bekijk een vooruitblik met doelman Ivor Pandur en verdediger Rodrigo Guth:

Wisselvalligheid

Hoe goed FC Groningen zondag voor de dag komt is moeilijk te zeggen. De spelers zijn dan wel elke week ongeveer hetzelfde, maar qua prestaties is het wisselvalligheid troef. Een knappe zege op PSV werd afgewisseld met een bloedeloze 0-0 tegen FC Emmen en een kleine nederlaag bij FC Utrecht. Wel ziet trainer Frank Wormuth van Groningen zijn ploeg sterker worden. Ook Fortuna, waar Burak Yilmaz terugkeert van een schorsing, is wisselvallig. De verloren wedstrijden tegen FC Emmen en Sparta Rotterdam werden voorafgegaan door een knap gelijkspel bij Feyenoord.

Doelpuntenspektakel

Op basis van de laatste weken hoeven we geen doelpuntrijk duel te verwachten. Fortuna scoorde in de laatste vijf wedstrijden vier doelpunten, terwijl Groningen 7 goals scoorde in de laatste vijf duels, waarvan er vier werden gescoord tegen PSV. Ook de laatste twee edities in Groningen bieden niet veel hoop op een doelpuntenspektakel. In februari van dit jaar won Fortuna met 0-1 door een laat doelpunt van Dimitris Siovas. Een jaar eerder won Groningen met dezelfde cijfers.

Live

De wedstrijd tussen FC Groningen en Fortuna Sittard is zondag vanaf 14:30 uur live te volgen op L1 Radio.