Willem Vissers vindt keeperskeuze 'typisch Van Gaal'

Niet selecteren Mark Flekken zorgt voor verbazing © Orange Pictures
Willem Vissers uit Echt is namens De Volkskrant al jaren vaste volger van het Nederlands elftal. De keuze voor de keepers verbaasde hem ook. "Zeker toen Cilessen afviel, dacht ik dat Flekken zeker mee zou gaan."
En zo werd ook Vissers op het verkeerde been gezet door Louis van Gaal. De man over wie hij deze maand het boek 'Leven met Louis' uitbracht, vol met artikelen en nieuwe verhalen over de wegen van hem en Van Gaal die elkaar de afgelopen dertig jaar kruisten.

Keeperstrainer

"Hij is een bijzondere man, die volledig zijn eigen koers vaart. Maar in het geval van de keuze voor de doelmannen van het Nederlands elftal ook volledig afgaat op de expertise van keeperstrainer Frans Hoek", zo probeert Vissers de keuze te duiden.

Twijfelmoment

Over de doorslag van het niet-selecteren van Mark Flekken, kan Vissers alleen maar gissen. "Het kan niet zijn vanwege zijn prestaties bij SC Freiburg, want die zijn uitstekend. Ik vermoed dat de interlands die Flekken speelde niet overtuigend zijn geweest. En, eerlijk is eerlijk, daar zaten een paar twijfelmoment in. Maar omdat Van Gaal hem destijds presenteerde als 'zijn ontdekking' had niemand kunnen vermoeden dat juist hij zou afvallen voor dit WK."

Ajax

"Ik denk trouwens dat de uitverkiezingen voor Oranje Flekken veel goeds heeft gebracht", probeert Vissers een positieve draai te geven aan het teleurstellende bericht voor de doelman uit Bocholtz. "Het maakt hem tot een bekende Nederlander en zijn naam wordt in verband gebracht met Ajax, waar Pasveer toch echt wel een keer plaats gaat maken. En met zijn stijl zou Flekken goed in Amsterdam passen."