VVV moet genoegen nemen met puntendeling tegen Willem II

Richard Sedlácek in duel met Pol Llonch Puyalto van Willem II © Orange Pictures
VVV-Venlo en Willem II hebben in het Covebo Stadion - De Koel - de punten gedeeld. Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar kregen de bal niet in het doel. Het bleef 0-0.
De bezoekers uit Tilburg hadden de eerste minuten van de wedstrijd het meeste balbezit. VVV kwam pas na een minuut of zeven voor het eerst over de eigen helft en ontkwam even later aan een achterstand toen Rick Ketting de bal bijna achter Ennio Van der Gouw knikte bij een vrije trap van Joeri Schroijen.

Dreiging

Na een minuut of tien kwam er meer dreiging van VVV. Brian Koglin schoot een vrije trap van een meter of 20 hoog over het doel en een afstandsschot van Robert Klaasen leverde ook niets op.
Halverwege de eerste helft had VVV alle geluk van de wereld toen Jizz Hornkamp alleen op doelman Van der Gouw afging. Hij kwam net iets te kort om de Venlose sluitpost te omspelen. Doelman Svenson voorkwam kort daarna dat Tristan Dekker voor de Venlonaren kon scoren.

Kansen voor VVV

VVV kreeg kansen, maar er was geen VVV-er in het strafschopgebied van Willem II om een voorzet van Carl Johansson af te werken en ook een afstandschot van Rick Ketting leverde niets op. In de slotminuten probeerde Carl Johansson doelman Kostas Lamprou met een bekeken schot te passeren, maar de Griekse goalie keerde het schot. Ook met een schot van Kees de Boer had Lamprou geen moeite. De Venlonaren waren na een makke aanvangsfase de betere ploeg, maar dat vertaalde zich niet in een voorsprong bij rust.

Angstig en afwachtend

VVV speelde in de eerste minuten na de hervatting angstig en afwachtend en gaf geen vervolg aan het spel in de slotminuten van de eerste helft. Een scherpe indraaiende vrije trap van Leeroy Owusu kon doelman Ennio Van der Gouw niet verrassen. VVV begon een kwartier na rust wat beter te spelen. Een voorzet van Sven Braken werd geblokt en een schot van Carl Johansson ging naast. Na ruim een uur spelen kreeg VVV de beste kans om de score te openen. Daan Huisman kopte de bal richting doel, maar Kostas Lamprou kon de bal net over tikken.
De mannen van Rick Kruys wilden de drie punten in eigen huis houden en zetten Willem II onder druk. Een steekbal van Thijme Verheijen bleef buiten bereik van Sven Braken. Nick Venema was kort nadat hij ingevallen was direct gevaarlijk, maar zijn schot uit een hoekschop werd door doelman Lamprou gekeerd. De Tilburgse doelman was vervolgens sneller dan Sven Braken en voorkwam dat deze een voorzet van Tristan Dekker in het doel kon schieten.

Risico

VVV nam in de slotfase meer risico’s tegen de Tilburgers die druk zetten op de Venlose helft. Gevaar leverde dat niet op. In blessuretijd was Nick Venema dichtbij een verlossende treffer, maar ook hij kreeg de bal niet in het doel. Het bleef 0-0 en daarmee moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.