Kembit-Lions speelt beide duels EHF Cup in Italië

Een situatie uit de wedstrijd tussen Lions en Lokomotiv Gorna Oryahovitsa, in de tweede ronde van de EHF Cup © PubliciteitVisie
De handballers van Kembit-Lions speelt beide duels in de derde ronde van de EHF Cup tegen het Italiaanse Junior Fasano in Italië.
Dat hebben Lions en Junior Fasano na overleg besloten.

Kostenoverweging

Normaal gesproken had Lions in het weekend van 3 en 4 december de heenwedstrijd in Sittard-Geleen gespeeld en was de ploeg van Christoph Jauernik een week later afgereisd naar Zuid-Italië. Nu worden beide wedstrijden gespeeld in Fasano op vrijdag 9 en zaterdag 10 december, waardoor Lions het thuisvoordeel weggeeft. Volgens Lions heeft dat onder meer te maken met een kostenoverweging, een vrijwilligerstekort en het feit dat Lions de Europese thuisduels op een andere plek speelt dan de thuisduels in de BENE-League.

Limburgse derby

Door beide wedstrijden in hetzelfde weekend te spelen, hoeft ook maar één duel van Lions in de BENE-League te worden verplaatst. De Limburgse derby tegen Bevo kan gewoon doorgang vinden op zaterdag 3 december. Het thuisduel tegen Haacht, op zaterdag 10 december, zal worden verplaatst.