Sjors Ultee wordt trainer bij SC Cambuur

Sjors Ultee. © Orange Pictures
Sjors Ultee heeft ruim twee maanden na zijn ontslag bij Fortuna Sittard een nieuwe club gevonden. De trainer gaat aan de slag bij SC Cambuur, waar hij Henk de Jong opvolgt.
Ultee tekent voor 1,5 jaar in Leeuwarden.

Ontslagen

De 35-jarige oefenmeester werd eind augustus ontslagen bij Fortuna, nadat de Sittardse club de eerste drie wedstrijden van het seizoen had verloren. Ultee werkte sinds 2019 bij Fortuna en was sinds november 2020 hoofdtrainer. Nu heeft de Utrechtenaar in Cambuur een nieuwe club gevonden. "Het is een goede, mooie en warme club met een duidelijke visie op voetbal, maar ook welke club het wil zijn. Het is een voorbeeldclub van de soort club waar ik zou willen werken", zegt Ultee over zijn nieuwe uitdaging.

Henk de Jong

Ultee volgt Henk de Jong op die vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen moest stoppen bij de Friese club. "Het zijn grote schoenen om te vullen", erkent ook Ultee. Cambuur staat op de zeventiende plek in de Eredivisie en is in een degradatiestrijd verwikkeld. De Friese club won pas twee wedstrijden dit seizoen. Ultee begint aan zijn klus bij de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Komende zondag, het laatste duel voor het WK, zit de nieuwe trainer dus nog niet op de bank bij de derby tussen SC Heerenveen en SC Cambuur.