Keepster Claudia Rompen opgeroepen voor EK handbal

Claudia Rompen in het doel van Oranje © Orange Pictures
Keepster Claudia Rompen uit Mechelen is opgeroepen voor het EK handbal.
De 25-jarige doelvrouw is opgeroepen na een blessure van provinciegenote Harma van Kreij.

Enkelblessure

Van Kreij liep eerder deze week een enkelblessure op waardoor haar EK vroegtijdig ten einde kwam. Bondscoach Per Johansson besloot niet om een nieuwe veldspeelster op te roepen, maar een extra keepster naast de huidige doelverdedigsters Yara ten Holte en Rinka Duijndam. De keuze viel op Rompen, waardoor zij afreist naar Noord-Macedonië, een van de landen waar het EK wordt georganiseerd.

Hoofdronde

Oranje bereikte eenvoudig de hoofdronde van het EK handbal. Daarin speelt Nederland achtereenvolgens tegen Duitsland (11 november), Spanje (13 november) en Montenegro (16 november). Nederland moet in een groep van zes landen bij de beste twee landen eindigen om de halve finales te bereiken.
De ploegen nemen de punten mee die ze hebben behaald in de groepsfase tegen landen die ook door zijn. Daardoor begint Nederland de hoofdronde als derde met twee punten, op twee punten achterstand van Frankrijk en Montenegro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!