Pitlane: Verstappen vindt Brazilië fantastisch, sprints niet

Beeld uit de Pitlane-studio © Bram Becks (L1)
De prijzen in de Formule 1 zijn wel verdeeld, maar de recordjacht van Max Verstappen en Red Bull Racing duurt ook in Brazilië voort. Het team kan daar de tiende racezege op rij boeken.
In totaal worden er dit raceweekend liefst 95 ronden verreden: 71 in de grand prix op zondag, 24 in de sprintrace op zaterdag. En daarmee ziet de weekendindeling op Interlagos er een stukje anders uit dan gebruikelijk. Pitlane blikt vooruit:

Brazilië en Bottas

In deze aflevering is er aandacht voor de toegevoegde waarde - of het gebrek daaraan - van sprintraces in de Formule 1. Daarnaast staat het circuit in Brazilië in de spotlights, laat de Max-meter een prima balans voor Verstappen zien, en komt Valtteri Bottas aan het woord. De Alfa Romeo-rijder is de enige overgebleven Finse coureur in de Formule 1.

Race

De sprintrace begint zaterdag om 20:30 uur, de race zondag om 19:00 uur. De Grand Prix van São Paulo, zoals de race officieel heet, is dan live te volgen via L1 Radio.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.