Roda JC komt tekort tegen Jong AZ en verliest met 2-0

Afbeelding ter illustratie © Buurmeester neemt het doel van Moritz Nicolas onder schot
Roda JC heeft met 2-0 van Jong AZ verloren. Op het kunstgras van het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer stonden de Kerkradenaren bij rust met 2-0 achter en die achterstand konden de Kerkradenaren in de tweede helft niet wegwerken.
De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en Guus Joppen moest al vroeg ingrijpen om een aanval van Jong AZ te stoppen.

Lage voorzet

Roda JC was in de eerste minuten volstrekt niet gevaarlijk en kwam in de aanvangsfase niet verder dan een lage voorzet van Romano Postema op Bryan Limbombe, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. Doelman Moritz Nicolas werkte daarna een schot van Myron van Brederode in de korte hoek over de achterlijn weg en voorkwam vervolgens dat Zico Buurmeester gevaar kon stichten.

Stond zijn mannetje

Arjen van der Heide probeerde het daarna van afstand, maar de bal ging net naast en Moritz Nicolas hield stond daarna zijn mannetje bij een doelpoging van Van Brederode en een afstandsschot van Yusuf Barasi.

Kansen over en weer

Halverwege de eerste helft kreeg Roda JC twee kansen om de score te openen, maar doelman Sem Westerveld redde op een schot van Dylan Vente na een lage voorzet van Boyd Reith en Romano Postema kreeg in de rebound de bal ook niet tussen de palen. Diezelfde doelman voorkwam tien minuten voor rust dat een kopbal van Dylan Vente door een AZ-speler verlengd werd en bijna in eigen doel belandde.

AZ op voorsprong

Zes minuten voor het einde van de eerste helft kwam Jong AZ op voorsprong. Zico Buurmeester kreeg een pass van Yusuf Barasi, kapte Guus Joppen uit en schoot de bal langs Moritz Nicolas.
Op slag van rust onderschepte Yusuf Barasi een pass van Ted van de Pavert, kwam oog in oog met de Roda sluitpost en bezorgde de mannen van Jurgen Streppel een 2-0 achterstand.

Tweede helft

Na de hervatting maakte doelman Westerveld direct kennis met de schotkracht van Dylan Vente, maar hij voorkwam de aansluittreffer door de bal over de lat te tikken. Enkele minuten later voorkwam Van de Pavert dat Jong AZ op 3-0 kwam door een dieptebal op Fedde de Jong over de achterlijn te tikken. Direct daarna wisselde Streppel Vossebelt, Postema, Van der Heide en Sieben voor Bijleveld, Daneels, Mallahi en Hartjes. Met een schot in de korte hoek probeerde Mohamed Mallahi vergeefs de achterstand te verkleinen.

Bijna in eigen doel

Halverwege de tweede helft leverde een voorzet van Boyd Reith een hoekschop op nadat Buurmeester de bal bijna in eigen doel had gekopt. De hoekschop leverde niets op. Aan de overkant zorgde Barasi in de slotfase nog voor gevaar. Zijn schot op doel werd door een Roda-speler aangeraakt, maar doelman Nicolas reageerde attent.
Zes minuten voor tijd leek Jong AZ op weg naar de derde treffer van de avond, maar de Noord-Hollanders wachtten te lang in het strafschopgebied om het Kerkraadse doel onder vuur te nemen.

Nu achtste in Keuken Kampioen Divisie

Roda JC probeerde in de slotminuten nog wat aan de stand te doen, maar een schot van Daneels werd geblokt en dat overkwam ook Dylan Vente. Bryan Limbombe probeerde Westerveld te verschalken met een schot in de korte hoek en Vente kopte de bal op de lat.
Roda JC verloor met 2-0 en zakt van de zesde naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.