Video: 'Flekken moet mee naar WK, maar niet in de basis'

Mark Flekken voor de camera van L1. © Orange Pictures
Het zijn spannende dagen voor Mark Flekken. Komende vrijdag hoort de doelman uit Bocholtz of hij mee mag naar het WK.
In het L1-programma Tafel Voetbal spraken analisten Reginald Thal, Maurice Graef en Patrick Delait over de keeperskeuzes bij het Nederlands elftal.

Statistieken

Patrick Delait, chef sport bij De Limburger, vindt dat Flekken mee moet. "Ik acht Flekken wel hoger dan bijvoorbeeld Andries Noppert. En ook zijn statistieken zijn goed", verwijst Delait naar de 11 clean sheets van Flekken dit seizoen. "Maar we moeten niet te chauvinistisch zijn. Hij heeft in het Nederlands elftal geen geweldige indruk achtergelaten." Daarom denkt Delait ook dat Flekken niet de eerste keeper wordt. "Ik denk dat Van Gaal voor Jasper Cillessen kiest op basis van zijn ervaring."

Frans Hoek

Maurice Graef, oud-speler van Roda JC en VVV-Venlo, denkt dat Flekken wel een kans heeft op speelminuten als hij mee naar Qatar mag. "Ik denk dat ook keeperstrainer Frans Hoek fan van hem is", zegt Graef. Reginald Thal analyseert de keepersdiscussie redelijk nuchter. "Een beetje verdediging heeft geen doelman nodig."
Komende vrijdag om 13:00 uur maakt bondscoach Louis van Gaal de selectie voor het WK voetbal bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!