Pech blijft handbalster Harma van Kreij achtervolgen

Harma van Kreij is toegevoegd aan de definitieve EK-selectie © Orange Pictures
Nog maar net hersteld van een enkelblessure sloeg op het Europees kampioenschap het noodlot voor handbalster Harma van Kreij opnieuw toe.
De uit Geijsteren afkomstige handbalster scheurde in het duel met Noord-Macedonië een binnenband van haar knie af. Hierdoor kan ze met Oranje op het EK niet meer in actie komen. De teleurstelling van zowel speelster als ook staf is des te groter omdat ze de afgelopen periode hard gewerkt had om te herstellen van een enkelblessure. Ze was maar net op tijd fit om aan het EK te kunnen deel nemen.

Enkelblessure

Enkele weken voor aanvang van het toernooi kwam ze op een training bij haar club Borussia Dortmund ongelukkig op haar enkel terecht. Ze voelde meteen dat het niet goed was. "Ik baalde toen heel erg, want het was net voor een trainingsweek met het Nederlands team", geeft Van Kreij aan. De weken richting het toernooi in Noord-Macedonië waren voor haar heel erg spannend. "Het was echt steeds van week naar week kijken en dan maar hopen dat ik het zou redden." Uiteindelijk kwam er na een aantal pittige trainingen en een oefenwedstrijd in Noorwegen groen licht van de medische staf van Oranje. Voor bondscoach Per Johansson het teken om Van Kreij uiteindelijk mee te nemen naar het EK.

Er staan op het juiste moment

De grote kracht van Van Kreij is dat ze zich op een toernooi gemakkelijk kan schikken in de rol die ze door de bondscoach krijgt toegewezen. Met sterke ervaren speelsters op de opbouwplaatsen voor zich zal ze zich moeten concentreren op invalbeurten. "Op het moment dat ik er in kom dan is het ook ok. Dit moet ik doen, hier focus ik mij op", legt ze uit. Helaas heeft de deelname aan haar tweede grote eindtoernooi maar twee wedstijden mogen duren.

Door naar hoofdronde

De Nederlandse ploeg is door overwinningen op Roemenië en Noord-Macedonië al verzekerd van een plek in de hoofdronde. Woensdagavond speelt Oranje in de derde poulewedstrijd tegen Olympisch kampioen Frankrijk.
.