Drie kinderen springruiter Thijssen in actie tijdens JIM

Sanne Thijssen in actie met Con Quidam RB © Orange Pictures
Het was een druk weekend voor Leon Thijssen uit Sevenum. Alle drie zijn kinderen, Sanne, Mel en Mans deden mee aan de het hoofdnummer van Jumping Indoor Maastricht, de Grote Prijs van Maastricht.
Leon won zelf twee keer het koningsnummer van het JIM, in 2004 en 2007. Nu deed de springruiter zelf niet mee maar begeleidde hij zijn kinderen.

Sanne

De 23-jarige Sanne Thijssen is de oudste dochter van Leon en kwam in actie met haar toppaard Con Quidam RB. Ze haalde de barrage niet na meerdere springfouten. "Con Quidam heeft net vijf weken rust gehad en dus moet hij er weer een beetje inkomen. Volgend weekend rijd ik in Praag en dan hoop ik op een beter resultaat." Deze zomer debuteerde Sanne op het WK met zilver in de landenwedstrijd.

Mel en Mans

De 21-jarige Mel Thijssen wist zaterdagavond nog met een hele snelle barragerit de overwinning te behalen in de Van Mossel Prijs. Op zondag behaalde ze de barrage niet. Dat gold ook voor Mans Thijssen, 20 jaar, hij kwam vier honderdste van een seconde tekort voor een plek in de barrage.