Maikel van der Vleuten wint Jumping Indoor Maastricht

Maikel van der Vleuten tijdens een eerdere editie van Jumping Indoor Maastricht © Orange Pictures
Springruiter Maikel van der Vleuten heeft zondag voor de derde keer in zijn carrière de hoofdprijs gewonnen tijdens Jumping Indoor Maastricht.
De Brabander was met zijn paard Elwikke de snelste in de barrage en won daarmee de Grote Prijs van Maastricht.

Sanne Thijssen

38 combinaties streden om een plaats in de barrage in het MECC in Maastricht. Enkele grote namen wisten geen foutloze ronde te rijden en sneuvelden dus al in de eerste ronde. Daarbij onder meer de Duitser Ludger Beerbaum, de Belg Pieter Devos en de Limburgse favoriete Sanne Thijssen. Uiteindelijk bereikten 14 combinaties de barrage.
De combinaties gingen tot het uiterste om de barrage te bereiken van de Grote Prijs van Maastricht © Jean-Pierre Geusens

Barrage

In die barrage zette de Duitser Hans-Dieter Dreher met zijn paard Cous Cous 3 het eerste richtpunt neer met een foutloze ronde en een tijd van 43'70. Lange tijd kwam er niemand aan die prestatie, totdat Van der Vleuten zijn klasse liet zien en met een foutloze ronde en een tijd van 42'10 de concurrentie het nakijken liet. De laatste twee combinaties reden wel een foutloze ronde, maar kwamen niet aan de tijd van de bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen in Tokio in 2021 en het WK eerder dit jaar. Daardoor werd Van der Vleuten na 2013 en 2014 opnieuw gehuldigd als winnaar in Maastricht.
Bekijk een samenvatting van de Grote Prijs van Maastricht: