Fortuna valt terug: 'Maar we zijn ook geen PSG'

Teleurstelling bij Fortuna na de nederlaag tegen FC Emmen © Orange Pictures
De Fortuna-spelers hadden de fans graag meer gegeven in de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Maar tegen FC Emmen waren de Sittardenaren grote delen van de wedstrijd onmachtig.
En dus was er teleurstelling na afloop, ook bij Paul Gladon: "Het zat er gewoon niet in. We waren niet scherp en niet agressief."

100ste wedstrijd

George Cox had zich ook meer voorgesteld van zijn 100ste wedstrijd bij Fortuna. "Ik ben heel teleurgesteld." Ook Velázquez zag dat zijn team het lastig had tegen de Drentse tegenstander. "We hadden geen goede dag. Onze eerste helft vond ik niks. Zij waren aanvallend en verdedigend veel overtuigender."

Spits

Gladon kreeg in de wedstrijd tegen Emmen een kans in de spits door de schorsing van Burak Yilmaz. "Het was een moeizame wedstrijd om jezelf te laten zien", zei Gladon na afloop die ook kritisch was op het positiespel van de Fortunezen.

Paris Saint-Germain

Fortuna heeft nu vier competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. Het gelijkspel tegen Feyenoord was een mooi resultaat, maar het gelijkspel tegen RKC en de nederlagen tegen Sparta en FC Emmen zal toch als een teleurstelling voelen. Velázquez over de mindere reeks. "We zijn ook Fortuna en geen Paris Saint-Germain. We moeten kalm blijven, evaluaren en voorbereiden op de volgende wedstrijd."

Groningen

Die volgende wedstrijd is tevens het laatste duel van 2022 voor Fortuna Sittard. Volgende week zondag speelt het in de Euroborg tegen FC Groningen. "Daar moeten we als team spelen en als we dat doen zijn we een heel goed team", zegt Cox.