Lions verder in Europacup na simpele zege

Stockfoto © iStock
De handballers van Kembit-Lions hebben eenvoudig de derde ronde van de EHF Cup bereikt.
In Bulgarije was het veel te sterk voor Lokomotiv Garna Oryahovitsa. Net als vorige week in Sittard-Geleen werd het 39-19 voor de ploeg van Christoph Jauernik.

Tien punten op rij

Net als in de heenwedstrijd ging het de eerste minuten gelijk op tussen Lions en Lokomotiv Garna Oryahovitsa. Bij een 3-3 stand wist Lions echter een reeks neer te zetten van tien doelpunten op rij waardoor halverwege de eerste helft het verschil al was opgelopen tot 3-13. Bij rust stond zelfs een tussenstand van 8-22 op het scorebord.

Schmeits

Na rust werd die voorsprong nog iets uitgebouwd en na 60 minuten handbal was er opnieuw een eindstand van 39-19. Topscorer aan de kant van Lions was Rob Schmeits met negen doelpunten. In december staat de volgende ronde van de EHF Cup op het programma voor Lions. De tegenstander wordt binnenkort bekend via een loting.

Bevo

In de BENE-League boekte Herpertz/Bevo uit Panningen de tweede overwinning van het seizoen. De ploeg van Richard Curfs won in België van Haacht met 35-33 en stijgt naar de negende plaats op de ranglijst.