Fortuna kan geen vuist maken tegen Emmen en verliest

Mats Seuntjens in duel met Keziah Veendorp © Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen verloren: 0-1. De Sittardenaren wisten in de eerste helft de tegenstander van het scoren af te houden. Een kwartier na rust schoot Richairo Živkovic de bal via de handen van Ivor Pandur in het doel en besliste daarmee de wedstrijd.
Daardoor verliest Fortuna Sittard voor de tweede keer op rij.

Onderuit gehaald

Emmen zette vanaf het beginsignaal druk op Fortuna. Een doelpoging van Richairo Živkovic werd door Joaquín Navarro geblokt, waarna Mark Diemers van afstand naast schoot. Na ruim tien minuten was Fortuna dicht bij een treffer. Paul Gladon werd aangespeeld in de zestien, draaide, maar knalde net naast de linkerpaal.
In de twintigste minuut werd George Cox in eigen strafschopgebied onderuit gehaald, maar scheidsrechter Dennis Higler liet doorspelen, waarna Mohamed Bouchouari de bal in de handen van Ivor Pandur schoot. Emmen probeerde een voorsprong te forceren, maar kon geen tik uitdelen. Een vrije trap van Diemers na een overtreding op Bouchouari werd een prooi voor doelman Pandur.

Geen beste indruk

Na bijna een half uur ontstond gevaar in het strafschopgebied van FC Emmen, maar Úmaro Embaló en Paul Gladon kregen de bal niet in het doel. Even later voorkwam Mats Seuntjens dat Živkovic na een combinatie met Diemers voor gevaar kon zorgen. Fortuna wekte in de eerste helft geen beste indruk. Er zat weinig lijn in het spel, maar de Sittardenaren wisten Emmen van scoren af te houden.
Paul Gladon in duel met zijn tegenstander © Niels van Renen

Veel balbezit

Fortuna had na de hervatting veel balbezit. De eerste kans van de tweede helft was echter voor de tegenstander. Na balverlies van Fortuna schoot Diemers vanaf de rand van de zestien hoog over het doel. Živkovic mikte daarna op de verre hoek, maar schoot naast.

Emmen op voorsprong

Na een uur spelen kwam Emmen op voorsprong. Na een pass van Keziah Veendorp kwam Živkovic oog in oog met Pandur en schoot de bal via de handen van de Fortuna-doelman in het doel. Direct daarna voerde trainer Julio Velázquez een dubbele wissel door. Seuntjens en Embaló werden vervangen door Cole Bassett en Tijjani Noslin. Fortuna joeg op de gelijkmaker, maar dat leverde nauwelijks gevaar op voor het doel van Mickey van der Hart.

VAR grijpt in

Een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen toen Bouchouari de bal van dichtbij tegen de touwen schoot, maar de videoscheidsrechter greep in en keurde de treffer wegens buitenspel af. Fortuna zette daarna alles op de aanval, kwam goed weg toen Živkovic van dichtbij over het doel schoot, maar bleek in de resterende tijd niet in staat de gelijkmaker te scoren en een punt in de wacht te slepen, ondanks een aantal grote kansen.

Veertiende

De Sittardenaren zakken door deze nederlaag naar de veertiende plek in de Eredivisie met twaalf punten uit dertien duels. Volgende week speelt Fortuna Sittard de laatste wedstijd van het kalenderjaar uit tegen FC Groningen.