Nick Venema opnieuw reddende engel: 2-3 winst tegen ADO

Voetballer Nick Venema © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in Den Haag met 2-3 van ADO gewonnen. De wedstrijd leek in een 2-2 gelijkspel te eindigen, maar in blessuretijd was invaller Nick Venema opnieuw de reddende engel door het winnende doelpunt voor de Venlonaren te scoren.
In het Bingoal Stadion in Den Haag stonden twee teams aan de aftrap die snakten naar een overwinning. Vooral VVV-Venlo had in de eerste minuten de bal, maar Brian Koglin verdedigde in de vijfde minuut slecht uit, waarna Silvinho Esajas de bal vanaf de rand van de zestien in de linkerhoek schoot.

Kansen bleven uit

Ook na die tegenvaller hadden de Venlonaren veelvuldig de bal, maar kansen bleven uit. Na een kwartier brak Daan Huisman door op links. Hij probeerde met een voorzet Sven Braken te bereiken, maar die kon er met zijn hoofd niet bij. Aan de overkant voorkwam Ennio van der Gouw een tweede Haags doelpunt door een schot van Xander Severina te stoppen. VVV-Venlo maakte het ADO Den Haag nauwelijks moeilijk. Halverwege de eerste helft zorgde het team van trainer Dirk Kuijt opnieuw voor gevaar, maar geen enkele ADO-speler kon een voorzet van Xander Severina in het strafschopgebied afwerken.

Op slag van rust gelijk

VVV kreeg in het laatste deel van de eerste helft wat meer grip op de wedstrijd. Sven Braken probeerde met een halve omhaal de gelijkmaker te scoren, maar zijn poging mislukte. Op slag van rust kwamen de Venlonaren op gelijke hoogte toen Rick Ketting uit een hoekschop de bal in de rechter bovenhoek van het Haagse doel kopte: 1-1.

Voorsprong uit handen gegeven

Het tempo lag na rust tot onvrede van de ADO-aanhang laag. VVV had veel balbezit en klopte op de deur bij ADO. Daan Huisman werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald, een vrije trap van Kees de Boer ging over de achterlijn. Halverwege de tweede helft bezorgde Tristan Dekker met een schot in de lange hoek zijn ploeg de 1-2 voorsprong. VVV putte energie uit die voorsprong, maar moest een kwartier voor tijd de gelijkmaker incasseren. Doelman Van der Gouw stopte een schot van Xander Severina, maar in de rebound scoorde Severina alsnog de 2-2 en was de spanning terug in de wedstrijd.

Alles op alles

ADO zette in de slotfase alles op alles om de punten in eigen huis te houden. Xander Severina verscheen alleen voor de Venlose doelman, wipte de bal over Van der Gouw, maar miste doel. Even later kwam ook ADO goed weg toen doelman Hugo Wentges een schot van Thijme Verheijen uit zijn handen liet glippen. De bal ging over het doel. In de slotfase leek Amir Absalem de bal nog in het doel van Van der Gouw te koppen, maar Joep Kluskens voorkwam de treffer.

Venema bezorgt VVV de winst

In blessuretijd bezorgde invaller Nick Venema zijn ploeg alsnog de overwinning. Hij liep door de ADO verdediging heen en schoot de bal tegen de touwen. VVV mocht na ruim een maand eindelijk weer eens het zoet van de overwinning smaken.