Fortuna Vrouwen hebben geen kind aan Excelsior: 0-5

Afbeelding ter illustratie © Doelpuntenmaakster Tessa Wullaert
De Fortuna Vouwen hebben hun vijfde overwinning op rij geboekt. In Sportpark Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel hadden zij geen kind aan Excelsior en wonnen met 0-5 van de Rotterdamse voetbalsters.
Bij rust stond het team van coach Roger Reijners al met 0-3 voor.

Al vroeg op voorsprong

In de zesde minuut moest de keepster van Excelsior voor het eerst capituleren toen Jarne Teulings uit een aanval via Moïsa van Koot in het Excelsior-doel schoot. Even eerder had zij knap gered op een schot van Féli Delacauw. Een kwartier later verdubbelde Tessa Wullaert de voorsprong van de Sittardse vrouwen door de bal in het doel te schieten. Er was nog geen half uur gespeeld of de Belgische international maakte met een volley haar tweede treffer van de avond en stonden de Fortuna vrouwen met 0-3 voor.

Lat

Moïsa van Koot was daarna dicht bij een treffer, maar zij knalde de bal op de lat. Aisse Gumbs brak op slag van rust door de verdediging van Excelsior, maar kon de bal niet in het doel van Excelsior schieten. Met een 0-3 voorsprong voor de geel-groenen werd de eerste helft afgesloten.

En dat is vijf

Tien minuten na de hervatting moest de Rotterdamse sluitpost de bal voor de vierde keer uit haar doel halen, nadat Féli Delacauw een voorzet van Alieke Tuin binnentikte tikt de bal binnen getikt had. Vijf minuten later schoot Dana Foederer de vijfde treffer van de Sittardse vrouwen tegen de touwen.

Reijners wisselt

Met nog twintig minuten te spelen wisselde Roger Reijners doelpuntenmaakster Féli Delacauw en Moïsa van Koot voor Hanna Huizenga en Hildur Antonsdóttir. In de slotfase mocht Kristina Erman Amber van Heeswijk vervangen.

Stand

Gescoord werd er in de resterende minuten niet meer. Het bleef 0-5 en daarmee boekten de Sittardse vrouwen hun vijfde achtereenvolgende overwinning. In de rangschikking heeft Fortuna Sittard nu 15 punten, voorlopig goed voor de derde plaats.