Scholierenochtend JIM: 'Gaat een paard naar de tandarts?'

Dierenarts Horsman geeft antwoord op vragen van de kinderen. © L1
Jumping Indoor Maastricht (JIM) werd vrijdagochtend geopend met een scholenprogramma. Zo'n 1500 kinderen van basisscholen uit Limburg keken in het MECC hun ogen uit en hielden niet op met vragen stellen.
Sommige kinderen vallen van de ene verbazing in de andere. Vooral de opmerking dat een paard gemiddeld één keer per jaar naar de tandarts gaat, wekt verbazing bij leerlingen van groep 7.

Leerzame ochtend

Dierenarts Ben Horsmans weet zeker dat de kinderen die vrijdaochtend in het MECC zijn geweest meer opgestoken hebben dan op een normale schooldag in het klaslokaal. "Voor sommige kinderen is het misschien wel de eerste keer dat ze een paard hebben mogen aanraken", zegt hij.

Live

Jumping Indoor Maastricht wordt van vrijdag tot en met zondag georganiseerd in het MECC in Maastricht. Zaterdagavond om 21:45 uur zendt L1 TV de menwedstrijd om de FEI Driving World Cup uit. Zondagmiddag vanaf 15:15 uur is de internationale springwedstrijd om de Grote Prijs van Maastricht live te volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!