Bondscoach handbalsters heeft paspoortproblemen

Inger Smits © Orange Pictures
Bondscoach Per Johansson is niet met de handbalsters van Oranje meegereisd naar Noord-Macedonië voor de eerste wedstrijd van het EK zaterdag. Volgens de handbalbond had de Zweed last van "een administratieve uitdaging met zijn paspoort" en kon hij daardoor niet mee in het vliegtuig.
Voor de EK-selectie van Johansson zijn twee Limburgers opgeroepen, Inger Smits uit Geleen en Harma van Kreij uit Venray.

Geen paniek

"Ik voel geen stress en reis zo snel mogelijk af naar Skopje. Het team is goed voorbereid en klaar voor het toernooi. Daarnaast is het team in goede handen bij mijn assistent Ricardo Clarijs", laat Johansson weten in een reactie. "De uitdaging was dat een paspoort drie maanden geldig moet zijn om naar Noord-Macedonië te kunnen reizen. Dit was op drie dagen na niet het geval", meldt een woordvoerster van de Nederlandse handbalbond.

Poulefase

Nederland opent de groepsfase van het EK zaterdag tegen Roemenië en speelt daarna tegen Noord-Macedonië en Frankrijk. De eerste drie uit de poule van vier gaan naar de hoofdronde, maar de punten tellen door. Het toernooi is in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. Johansson is sinds begin dit jaar in dienst bij de handbalbond. Hij werd in februari aangesteld als opvolger van de Fransman Emmanuel Mayonnade.