222 paarden arriveren in MECC voor start JIM

Jumping Indoor Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
De eerste paarden zijn aangekomen in het MECC. De 222 paarden komen met hun ruiters en amazones vanaf vrijdag in actie tijdens Jumping Indoor Maastricht. Het paardensportevenement ging de afgelopen twee jaar niet door vanwege de pandemie.
Behalve de springwedstrijden wordt er zaterdagavond ook een wereldbeker mennen verreden tijdens de FEI Driving World Cup.

Van der Vleuten

Toernooidirecteur Frank Kemperman loopt als een tevreden man langs de rijen met stallen. "Hier ben ik het liefst, de geur is heerlijk. Dit heb ik wel gemist." Er staan veel toppers aan de start zoals Maikel van der Vleuten, winnaar van de individuele bronzen medaille bij de laatste Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen. Ook de familie Thijssen uit Baarlo komt met drie man sterk.

Prijzengeld

Ook al is het deelnemersveld sterk, Kemperman heeft nog ambities genoeg. "Volgend jaar willen we een vijf-sterren concours zijn waardoor nóg meer wereldtoppers hier aan de start staan." Jumping Indoor Maastricht zit er net één niveau onder, het concours heeft vier sterren. "Het draait om de centen. om die nieuwe status te krijgen moeten we het prijzengeld verhogen naar vijf ton. Nu is dat nog 2,5 ton." Kemperman hoopt dit volgend jaar te kunnen realiseren.

Live

L1 zendt twee wedstrijden live uit. Zaterdagavond om 21.45 uur de wereldbeker mennen en zondagmiddag om 15.15 uur het springen tijdens de Grote Prijs van Maastricht.