Tuin debuteert, Martens keert terug bij Oranje Leeuwinnen

Alieke Tuin debuteert in selectie Oranjevrouwen © Fortuna Media
Voor het eerst is een speelster van Fortuna Vrouwen, opgeroepen voor Oranje. Alieke Tuin debuteert in de selectie van de Oranjevrouwen voor de oefenduels met Costa Rica en Denemarken.
De 21-jarige Tuin kwam afgelopen zomer over van SC Heerenveen naar Fortuna Vrouwen. In Sittard veroverde ze direct een basisplaats, waar ze de gehele linkerkant kan bespelen. Met haar team staat ze op dit moment op een knappe vierde plek in de Azerion Eredivisie.

Martens

Dezelfde positie die bij het Nederlands elftal ook bekleed wordt door Lieke Martens, die voor het eerst sinds het EK weer terug is in de selectie. Tijdens de vorige interlandperiode liet bondscoach Andries Jonker de speelster van Paris Saint Germain nog buiten de ploeg, die toen bij haar nieuwe club nog herstelde van een blessure. Inmiddels heeft Martens haar draai in Frankrijk weer gevonden. Ook de Limburgse internationals Romee Leuchter (Ajax), Dominique Janssen en Lynn Wilms (beiden van VFL Wolfsburg) zitten bij de selectie.

Voorbereiding

Oranje vervolgt met de twee interlands, die op 11 en 15 november in Utrecht en Zwolle plaatsvinden, de voorbereiding op het WK. Dat wordt komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland gespeeld.