Ernie Brandts wordt RVC-lid technische zaken bij MVV

Ernie Brandts wordt RvC-lid technische zaken bij MVV © Orange Pictures
Oud-speler Ernie Brandts gaat de portefeuille voetbaltechnische zaken binnen de raad van commissarissen van MVV beheren.
Daarmee komt het aantal commissarissen binnen de Maastrichtse club op vier en is meteen ook de laatste openstaande vacature ingevuld.

Binding

Marcel Jöris, voorzitter van de Stichting MVV Maastricht, laat weten: "Ernie past precies binnen het beleid dat onlangs met ons Visiedocument werd vastgesteld. Hij heeft een binding met de club als oud-speler. Daarnaast brengt hij enorme kennis en ervaring uit de voetbalwereld mee, waar hij bovendien een goed netwerk heeft. Zijn komst betekent verdere professionalisering van de club.

Prijzen

De 66-jarige oud-voetballer heeft een rijke en succesvolle loopbaan achter rug. Hij speelde 28 interlands en de verdediger maakte deel uit van het Nederlands elftal dat tijdens het wereldkampioenschap voetbal van 1978 in Argentinië tweede werd. In datzelfde jaar won hij ook de UEFA Cup met PSV. Met die club werd hij ook tweemaal landskampioen.

Trainer

In de winter van 1988 verruilde hij Roda JC voor MVV en mede door zijn ervaring bleef MVV in de Eredivisie. Hij begon zijn loopbaan in de Achterhoek, bij De Graafschap en speelde in het buitenland voor Germinal Ekeren. Als trainer was hij, in diverse functies, werkzaam bij onder meer PSV, FC Volendam, NAC, FC Eindhoven en FC Dordrecht. In het buitenland werkte hij onder meer in Iran, Rwanda en Tanzania.