Video: Aan ambities geen gebrek bij MVV'er Matteo Waem

Matteo Waem © Orange Pictures
"We eindigen als tweede, dus promotie", zegt aanvoerder Matteo Waem van MVV Maastricht met enige bravoure als hem wordt gevraagd waar MVV dit seizoen zal eindigen. "Maar we gaan allereerst voor de periodetitel."
Waem was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Verschil

Het seizoen van MVV kan tot nu toe worden omschreven als een sprookje. Na de knappe overwinning bij PEC Zwolle (0-1) afgelopen vrijdag staan de Maastrichtenaren op de tweede plaats, een promotieplek. Het verschil met vorig jaar kan bijna niet groter zijn, want toen eindigde MVV aan het eind van het seizoen als 16e. "Dit seizoen beleven we veel plezier aan de groep en Maurice Verberne (de trainer red.). Vorig jaar ontbrak dat. Spelers waren mentaal ook niet 100 procent. Volgens mij was dat echt een trainerskwestie", verwijst Waem naar het verschil tussen Klaas Wels, de trainer van vorig jaar, en Maurice Verberne.

Doelen

Echte doelen met MVV heeft Waem niet, al wordt er in Maastricht wel stiekem gekeken naar het behalen van de periodetitel. MVV staat namelijk gedeeld bovenaan in de tweede periode en heeft op papier een redelijk eenvoudig programma voor de boeg. "We staan samen met De Graafschap bovenaan en de komende wedstrijden tegen Helmond Sport en Jong FC Utrecht zijn toch wedstrijden die we moeten kunnen winnen in deze flow." Al zal MVV meer wedstrijden moeten winnen om de periodetitel te bemachtigen. Er zijn namelijk pas drie van de negen wedstrijden gespeeld in de tweede periode.

Gevaar

Ondanks zijn uitspraken beseft Waem maar al te goed dat onderschatting op de loer ligt. "Voor het seizoen hadden we geen druk, maar nu wordt toch al wat meer gesproken over de Eredivisie, dus nu is er toch een bepaalde prestatiedruk." Waem realiseert zich ook dat MVV een smallere selectie heeft waardoor blessures en schorsingen sneller kunnen leiden tot puntenverlies. "Dat is wel realistisch omdat we vaak met dezelfde elf starten, anderzijds waren Orhan Dzepar en Jarne Steuckers er niet bij in Zwolle, maar werden die posities goed ingevuld."

Persoonlijke ambities

Naast de ambities met MVV heeft de Belg ook persoonlijk nog genoeg dromen. "Dat is om in de Premier League of de Serie A te spelen." Waem heeft één grote droomclub in Italië:

Helmond Sport

Komende vrijdag speelt MVV thuis tegen Helmond Sport. De wedstrijd begint om 20:00 uur en is live te volgen op L1 Radio.