Femke Gort geselecteerd voor EK veldrijden

Femke Gort in actie tijdens de veldrit in Ruddervoorde © Daan van Overveld
Wielrenster Femke Gort is door bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de Nederlandse selectie voor het Europees kampioenschap veldrijden.
De uit Echt afkomstige wielrenster komt in het Belgische Namen in actie bij de beloften-vrouwen.

Overwinning in Zweden

De 19-jarig Gort is bezig aan een sterk seizoen. Een paar weken geleden boekte ze tijdens een internationale veldrit in Zweden haar eerste overwinning bij de profs. Een twaalfde plek afgelopen dinsdag in Woerden en de 17e plek tijdens de eerste Super prestige wedstrijd in Ruddervoorde hebben de Knegt overtuigd om Gort toe te voegen aan zijn selectie.

EK vorig jaar

Vorig jaar werd Gort, tot ieders verassing, ook al geselecteerd voor het Europees kampioenschap. Gort eindigde toen bij haar debuut op Drentse VAM-berg als 18de.

Hoofddoel

Deelname aan het Europees kampioenschap is voor Gort één van haar doelen dit seizoen. De wielrenster van Team Pissei - TOM kijkt heel erg uit naar de de kennismaking met het parcours: “Ik ben benieuwd naar het iconische parcours in Namen, ik heb er nog niet eerder gereden”. Het parcours in Namen staat bekend als één van de zwaarste in het circuit. Een ander doel dit seizoen is om selectie voor het wereldkampioenschap af te dwingen. Het WK veldrijden 2023 wordt deze winter afgewerkt in Hoogerheide, Nederland. Op het parcours van de GP Adrie van der Poel zal op 3, 4 en 5 februari gestreden worden om de wereldtitels.