Roel Coumans keert terug naar Saoudi-Arabië

Roel Coumans (midden) in zijn tijd bij Hamburger SV. © ANP
Roel Coumans uit Meerssen keert terug naar Saoedi-Arabië. De voormalig assistent van Bert van Marwijk gaat aan de slag als hoofdtrainer van middenmoter Abha FC. Dat maakt de Saoedische club zondag bekend.
De 52-jarige Coumans was van maart tot en met eind juni nog trainer van de club Al-Hazem, dat uiteindelijk degradeerde. Nu gaat hij opnieuw aan het werk in de hoogste divisie van Saoedi-Arabië. Hij heeft voor één jaar getekend, met een optie voor nog een jaar.

Roda JC

Coumans speelde in zijn jongere jaren bij Roda JC, ging vervolgens naar Duitsland en kwam daarna terecht bij Meerssen, waar hij zijn eerste stappen als trainer in het amateurvoetbal zette. Ook was hij assistent-trainer bij Fortuna Sittard.

Van Marwijk

Bert van Marwijk nam hem in 2013 mee naar Hamburger SV als assistent-trainer, maar dat werd geen succes. Een paar jaar later, in 2015, nam Van Marwijk opnieuw Coumans mee als assistent-trainer van de nationale ploeg van Saoedi-Arabië. Dat slaagde, want het team plaatste zich mede onder zijn leiding voor het WK. Toch eindigde dit avontuur in 2017 na een conflict met de nationale bond van dat land.
De nieuwe club van Coumans, Abha FC staat momenteel negende in de Saoedische competitie.