Oranje handbalsters winnen oefenwedstrijd van Denemarken

Inger Smits in actie voor de Nederlandse ploeg © Orange Pictures
De Nederlandse handbalsters met de Limburgse speelsters Van Kreij en Smits hebben in de tweede ronde van de Golden League ook de derde en laatste wedstrijd gewonnen. De ploeg van bondscoach Per Johansson versloeg in het Noorse Stavanger Denemarken met 26-25.
In voorbereiding op het Europees Kampioenschap speelt de ploeg drie wedstrijden in de Golden League. Al eerder werd er gewonnen van Noorwegen en Brazilië.

Angela Malestein

Nederland moest een groot deel van de wedstrijd in de achtervolging op de Deense handbalsters. Die liepen in de beginfase uit naar 5-1 en hielden lang de leiding. Oranje keek ook halverwege nog tegen een achterstand van 13-11 aan. In de tweede helft kwamen de handbalsters met 17-16 voor het eerst op voorsprong. Daarna hielden ze een kleine marge tot aan het eind. Angela Malestein maakte maar liefst twaalf doelpunten voor het Nederlands team.

EK

De Golden League is op initiatief van Nederland, Noorwegen en Denemarken in het leven geroepen. De landen spelen onderling oefenwedstrijden in het jaar dat er geen EK-kwalificatieduels worden gespeeld. Deze tweede ronde diende als voorbereiding op het komende EK. Nederland begint 5 november de eindronde in Noord-Macedonië tegen Roemenië.