Eerste nederlaag voor Fortuna Sittard onder Spaanse leiding

Afbeelding ter illustratie
Fortuna Sittard heeft op Het Kasteel in Rotterdam met 3-1 verloren van Sparta. Bij rust was het nog 1-1, maar na de hervatting scoorden de mannen van coach Maurice Steijn nog twee keer. Het was de eerste nederlaag voor de Sittardenaren onder leiding van Julio Velázquez.
Fortuna Sittard had het in de aanvangsfase moeilijk tegen de Spartanen. De Rotterdammers zochten vanaf het beginsignaal de aanval en zetten Fortuna onder druk. Gevaar leverde dat niet op, al moest doelman Ivor Pandur in actie komen om een voorzet van Shurandy Sambo uit de lucht te plukken. Burak Yilmaz was daarna enkele keren het slachtoffer van meerdere overtredingen, maar kon na behandeling verder spelen.

Noslin schiet Fortuna op voorsprong

Na twintig minuten kwam Fortuna Sittard tegen de verhoudingen in op voorsprong toen Tijjani Noslin een fraaie actie afrondde met een schot in de verre hoek. Ivo Pinto kreeg enkele minuten later de ruimte om van ver uit te halen, maar doelman Nick Olij stopte het schot.

Sparta maakt gelijk

Halverwege de eerste helft maakte Sparta gelijk. Arno Verschueren stond vrij in het strafschopgebied van Fortuna en kon een voorzet van Sven Mijnans tegen de touwen koppen. Sparta bleef drukken, maar Ivor Pandur had geen moeite met een poeier van Koki Sait.
Fortuna zorgde in de slotfase van de eerste helft via Noslin en Córdoba voor gevaar aan de overkant en goalie Olij voorkwam dat Ximo Navarro de Sittardenaren voor rust op voorsprong kopte.

Vito van Crooij verzilvert strafschop

De bedoeling van Sparta liet na de hervatting niets aan duidelijkheid over. De Rotterdammers zochten opnieuw de aanval. Een doelpoging van Sparta werd om zeep geholpen door Ivo Pinto.
Acht minuten na rust kwamen de Kasteelbewoners op 2-1 toen Vito van Crooij vanaf de penaltystip de bal in het doel van Ivor Pandur schoot. Ximo Navarro had even eerder een Spartaan met een uitgestoken been onderuitgehaald.
Sparta wilde meer afstand nemen van Fortuna. Van Crooij bracht Tobias Lauritsen in stelling, maar de Noor schoot van dichtbij naast. Zeven minuten voor tijd besliste Arno Verschueren de wedstrijd door met zijn hoofd zijn tweede treffer van de avond te scoren en Sparta de 3-1 voorsprong te bezorgen. Fortuna kon in de slotminuten geen verandering meer in de stand brengen en moest na vijf wedstrijden zonder punten de thuisreis aanvaarden.

Zaterdag zonder Yilmaz

Zaterdag speelt Fortuna, de nummer 11 van de eredivisie, in eigen huis tegen Emmen. Burak Yilmaz kreeg in Rotterdam na commentaar op de leiding zijn vijfde gele kaart van het seizoen en zal dan niet van de partij zijn.