Video: 'Volle Koel had heel ander VVV verdiend'

Sven Braken (links) in duel met Misha Engel © Orange Pictures
VVV had zich de thuiswedstrijd tegen Jong AZ anders voorgesteld. Een nagenoeg uitverkochte Koel zag een zeer matig VVV en een winnend Jong AZ: 1-2.
Trainer Rick Kruys wist na afloop dat er niks viel af te dingen op de nederlaag. "Het was niet goed. Jong AZ was beter en dus een terechte nederlaag voor ons."

Dramatisch

Aanvoerder Sven Braken draaide er na afloop van de wedstrijd niet omheen. "Het was een dramatische wedstrijd van onze kant. We creërden voetballend eigenlijk geen kansen en dat komt elke week terug." Kruys zag ongeveer hetzelfde: "We hebben door opportunistische ballen een paar mogelijkheden gehad." Thijme Verheijen ziet ook dat het aanvallend beter moet. "In de eindfase moeten we een stuk zuiverder zijn en eerder tot een schotkans komen."
Bekijk het hele interview met Thijme Verheijen:

Trainingen

Braken ziet de goede trainingssessies niet terugkomen in de wedstrijd. "Ik weet niet waar dat aan ligt. Als ik het wist zou ik het zo omdraaien. Dit is wel een tik." Kruys had al iets meer een verklaring voor de slechte wedstrijd. "Dat ligt aan de kwaliteit van uitvoeren, aan lef en ervoor willen gaan."

Klantenbinding

De nederlaag is extra teleurstellend voor VVV, omdat het aan klantenbinding wilde doen. De Koel was vrijdagavond nagenoeg uitverkocht na diverse acties. "De mensen hadden een heel ander VVV verdiend", aldus Kruys. Ook Verheijen was teleurgesteld dat het publiek een zwak VVV te zien kreeg. "Het was fantastisch om hier te spelen. Echt balen."

Vormdip

VVV zit in ieder geval in een serieuze vormdip en won slechts één van de laatste acht competitiewedstrijden. Er is dus werk aan de winkel voor Kruys. "We moeten terug naar de basis en dat is heel hard werken en sprinten voor elke meter." Komende vrijdag gaat VVV op bezoek bij ADO Den Haag. Een belangrijk duel voor de Venlonaren. Want al staat VVV acht plekken hoger op de ranglijst; het gat tussen beide clubs is maar drie punten.