Dolle vreugde bij MVV na winst in topper: 'Genieten'

Sven Blummel juicht na zijn doelpunt. © PubliciteitVisie
Iedereen die MVV een warmt hart toedraagt vierde feest vrijdagavond in Zwolle. MVV won de topper bij PEC met 0-1 en staat nu op één punt van de koppositie. "Pure ontlading, genieten", verwoordt trainer Maurice Verberne zijn gevoel.
Maar Verberne was een paar zinnen later weer de nuchtere trainer: "De prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld en ik wil zo lang mogelijk mee blijven doen."

Paar jaar ouder

De Brabantse trainer moest na afloop ook even bijkomen van de wedstrijd die hij had gezien. "Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Die andere duels ook natuurlijk, maar dit soort duels in een vol stadion, met strijdende teams en aardig voetbal heeft alles. Maar ik ben hier wel een paar jaar ouder en grijzer van geworden." Want PEC Zwolle kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker en MVV verzuimde zelf om de wedstrijd te beslissen door een tweede doelpunt te maken. Dat was ook het enige kritiekpuntje na afloop: "We hadden het veel eerder op slot moeten gooien", zegt doelpuntenmaker Sven Blummel.

Basisdebuut

MVV trad in de topper in de strijd om plek twee aan zonder Jarne Steuckers. Daardoor maakte Ruben van Bommel zijn basisdebuut: "Ik hoorde op de club dat ik ging spelen omdat Steuckers corona had." Van Bommel was direct belangrijk met een assist bij het enige doelpunt van de wedstrijd uit een counter. "Dat is altijd mooi."
Bekijk het hele interview met Ruben van Bommel:

Counter

Dat MVV scoorde uit een counter was zeker niet voor het eerst dit seizoen. "We hebben het vermogen", zegt Verberne. "Als Romain Matthys de bal kan pakken ziet hij snel de oplossing. En dan beginnen we te lopen en dan gunnen we elkaar wat." Blummel ziet ook de kracht van de Maastrichtenaren in de omschakeling. "Het is niet normaal als je ziet hoe flitsend dat gaat. Als je dat blijft oefenen, zie je dat ook in de wedstrijden terug."
De MVV-spelers juichen voor het uitvak © PubliciteitVisie

1984

En door die goede counter werd het de perfecte vrijdagavond voor MVV. Ook omdat concurrenten Heracles Almelo (nederlaag) en FC Eindhoven (gelijkspel) punten verspeelden. Daardoor staat MVV nog maar één punt achter op de koppositie. "Het is mooi en leuk", zegt Verberne, die zich ook realiseert dat het seizoen nog lang duurt. "Maar misschien kunnen we in deze fase een basis leggen om aan het eind van het seizoen misschien hele leuke dingen te doen." MVV kent in ieder geval de beste seizoensstart in de Eerste Divisie sinds het seizoen 1983-1984. Dat seizoen werd MVV ook kampioen. Aan een kampioenschap wordt nog niet gedacht, maar het vertrouwen groeit, ziet ook Van Bommel. "Je begint er steeds meer in te geloven dat je dit soort wedstrijden gaat winnen en dan ga je zo'n wedstrijden ook winnen."

Helmond Sport

Komende vrijdag wacht MVV een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie. Verberne weigert te gemakkelijk te gaan denken over wedstrijden. "We gaan hiervan genieten, maar gaan snel weer met beide benen op aarde. We weten hoe hard we hiervoor hebben gewerkt."