VVV verliest in dramatische wedstrijd van Jong AZ

Jong AZ was vanaf de aanvangsfase de ploeg die het spel maakte. © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in Covebo Stadion-De Koel met 1-2 verloren van Jong AZ. Bij rust was de stand met 1-1 in evenwicht, maar na een uur spelen joeg Barasi de bal in het Venlose doel en besliste daarmee de wedstrijd.
Jong AZ was vanaf de aanvangsfase de ploeg die het spel maakte. VVV-Venlo had niet veel in te brengen tegen de jonkies uit Noord-Holland. Na ruim een kwartier moest scheidsrechter Robin Vereijken de wedstrijd korte tijd stil leggen omdat het veld door het afsteken van zwarte rook niet meer zichtbaar was.
Ook na de onderbreking dicteerde Jong AZ het spel, maar kansen leverde dat nauwelijks op. Een lange bal van Peer Koopmeiners leverde geen problemen op voor doelman Ennio van der Gouw, maar na slordig balverlies van de Venlonaren kreeg Soulyman Allouch de bal. Hij zette voor op Iman Griffith die het leer in de lange hoek knalde.

VVV gelijk, maar Koglin voorkomt achterstand

VVV kwam na die treffer wat beter in het spel. Sven Braken verlengde een lange bal van Rick Ketting, maar Carl Johansson verzuimde de gelijkmaker te scoren. Ketting probeerde daarna met een afstandsschot gelijk te maken, maar doelman Rome Yayden Owusu-Oduro stond zijn mannetje.
De Venlonaren kregen daarna kansen. Sven Braken kopte naast en Thijme Verheijen schoot op de lat. Vijf minuten voor rust kopte Sven Braken uit een vrije trap van Verheijen de gelijkmaker binnen. Even later voorkwam Brian Koglin dat Zico Buurmeester de Venlonaren opnieuw op achterstand zette.

Jong AZ weer op voorsprong

VVV had voor rust de harten van de bezoekers in het nagenoeg uitverkochte stadion bepaald niet gestolen, maar kreeg na de hervatting kansen. Een schot van Thijme Verheijen werd geblokt door de defensie van Jong AZ, dat VVV onverminderd onder druk zette.
Halverwege de tweede helft kwam Jong AZ op 1-2 toen Yusuf Barasi de bal voor zijn voeten kreeg en de bal tegen de touwen joeg. Souleyman Allouch verscheen na een voorzet van Buurman alleen voor doelman Van der Gouw, maar de goalie weerhield de aanvaller met een puike redding van een treffer.

Offensief VVV levert niets op

VVV probeerde met lange ballen de stand in evenwicht te brengen, maar had daarmee geen succes. Thijme Verheijen probeerde uit een voorzet van Tristan Dekker te scoren en doelman Owuse-Oduro voorkwam daarna dat Kristofer Kristinssón de bal uit een voorzet van Yahcuroo Roemer binnen kon werken. Een kopbal van Rick Ketting verdween over de achterlijn en een schot van Yahcuroo Roemer belandde op de paal. Ook in blessuretijd slaagde VVV er niet in de score gelijk te trekken en verloor in een dramatische wedstrijd met 1-2 van de mannen uit Alkmaar.