Fortuna Vrouwen binden ook Heerenveen aan de zegekar: 5-1

Tessa Wullaert zorgt voor 2-0 ruststand © Orange Pictures
De Fortuna Vrouwen hebben ook SC Heerenveen aan hun zegekar gebonden. Zij wonnen in Sittard met 5-1 van de Friese voetbalsters. Het was de vierde achtereenvolgende overwinning van het team van coach Roger Reijners in de Eredivisie. Bij rust stond Fortuna al met 2-0 voor.
Hanna Huizenga kreeg bij haar debuut in de basis al vroeg een kans om de score te openen, maar zij schoot de voorzet van Tessa Wullaert tegen de paal. Een paar minuten later ging een schot van de Belgische aanvalster maar net naast.

Ruststand 2-0

Fortuna creëerde kansen en het Sittardse team kwam acht minuten voor rust op voorsprong. Tessa Wullaert gaf de bal uit een hoekschop perfect voor, waarna Moïsa van Koot het leer in het Friese doel tikte. Vlak voor rust strafte Wullaert een fout van keeper Jasmijn Heesink af en verdubbelde de voorsprong.

Voorsprong verdubbeld

Direct na de hervatting kwamen de Fortuna Vrouwen met 3-0 voor door een treffer van Jarne Teulings. Het was haar eerste doelpunt voor Fortuna. De Sittardse vrouwen bleven kansen creëren tegen de Friese tegenstander die weinig of niets in te brengen hadden en niet verder kwamen dan een schot van Merel Bormans over het doel. Na een uur voetballen scoorde Dana Foederer voor Fortuna en stond de 4-0 op het scorebord.

Huizenga scoort opnieuw

Een kwartier voor tijd schoot Hanna Huizenga de 5-0 binnen. Zij kreeg de bal via de keeper van Heerenveen voor haar voeten en aarzelde niet het leer in de touwen te schieten. De Fortuna vrouwen bleven proberen de voorsprong verder uit te bouwen. Wullaert schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in handen van de Friese keeper en de doelvrouw griste even later de bal voor de voeten van Moïsa van Koot weg.

Heerenveen redt eer

In de slotminuut redde Janneke Ennema de Friese eer. Zij kwam oog in oog met keeper Diede Lemey en scoorde: 5-1.
De Fortuna Vrouwen hebben nu 12 punten en staan op de vierde plaats in de Eredivisie.