Roda JC toont twee gezichten in ruime zege op Jong Utrecht

Jurgen Streppel, trainer van Roda JC © Orange Pictures
Roda JC heeft in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht een ruime zege geboekt. In het Parkstad Limburg Stadion wonnen de Kerkradenaren verdiend met 4-1.
De ploeg van Jurgen Streppel liet twee gezichten zien. Een zwakke eerste helft waarin Roda JC snel op 0-1 achter kwam, maar door een klutsgoal op gelijke hoogte kwam. Na een rode kaart van Jong FC Utrecht, vlak voor rust, herpakte Roda JC zich en wist het na rust de Utrechtse beloften simpel te verslaan.

Miscommunicatie

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud of Jong FC Utrecht stond al op voorsprong in Kerkrade. Na geklungel in de Roda-defensie en miscommunicatie tussen doelman Moritz Nicolas en Florian Mayer, die mocht starten in plaats van Boyd Reith, kon Mees Rijks simpel de 0-1 binnenschieten. Roda JC mocht zoals verwacht het spel maken, maar was zeer matig aan de bal en kon de Utrechtse verdediging niet verrassen. Enkel simpele afstandsschoten zette doelman Calvin Raatsie van de Utrechtse beloften aan het werk.

Rode kaart

De 1-1 na 26 minuten was dan ook een meevaller voor Roda JC. Een hoekschop van Arjen van der Heide belandde, half geraakt door Jong Utrecht-verdediger Yannick Leliendal, in het doel: 1-1. Na de gelijkmaker drukte Roda JC echter niet door en kreeg Jong Utrecht een goede kans om weer op voorsprong te komen via Derensili Sanches Fernandes. Jong Utrecht, de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie, hield redelijk makkelijk stand. Dat veranderde na 40 minuten. Doelpuntenmaker Mees Rijks kreeg in korte tijd twee gele kaarten en mocht met rood vertrekken. Desondanks was het Jong Utrecht dat nog een grote kans kreeg voor rust. De volledig vrijstaande Dion Versluis kopte voor Roda JC langs de goede kant van de paal.

Combinaties

Na rust kwamen de Kerkradenaren beter uit de kleedkamer en legde het de ploeg van oud-Roda-coach Darije Kalezic meer de wil op. In de 56e minuut resulteerde dat in de 2-1 voorsprong nadat een schot van Romano Postema werd aangeraakt. Roda JC voelde dat het goed in de wedstrijd zat en ging op zoek naar de 3-1. Het combineerde beter en wist meer de vrije man te vinden. Zeven minuten na de 2-1 werd het dan ook 3-1. Roda JC schakelde goed om na een mislukte counter van Jong Utrecht en Dylan Vente maakte met een schot in de verre hoek zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

Vierde

Met een verschil van twee ging Roda JC op zoek naar meer doelpunten. En dat doelpunt vond het via Phil Sieben. Hij won het luchtduel met Jong Utrecht-doelman Raatsie en kon zodoende in een leeg doel binnenschieten: 4-1. Invaller Lennerd Daneels kreeg uit een vrije trap nog de kans op een vijfde treffer, maar zijn schot belandde naast het doel.

Vijfde

Zo herstelde Roda JC zich na twee nederlagen en staat het op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Op maandag 7 november wacht de ploeg van Jurgen Streppel weer een uitwedstrijd. Dan gaat Roda JC op bezoek bij Jong AZ.