MVV vloert PEC in topper

Sven Blummel heeft MVV op 0-1 gezet tegen PEC © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
De topper in de Eerste divisie tussen PEC Zwolle en MVV is geëindigd in Maastrichtse winst. In Zwolle werd het 0-1 door een doelpunt van Sven Blummel in de eerste helft. Door die sensationele zege passeert MVV tegenstander PEC weer op de ranglijst en staat nu tweede.
In een aantrekkelijke openingsfase had MVV het moeilijk. Het was te danken aan doelman Romain Matthys dat zijn ploeg het eerste kwartier overleefde zonder tegentreffer. Zo redde Matthys in een oog-in-oog-situatie met Tolios Vellios knap. Ook in de 17e minuut was hij attent bij een omhaal van Lennart Thy. Tussen die fases kwam MVV er één keer snel en gevaarlijk uit, maar Koen Kostons kreeg zijn voet net niet tegen de bal. De ploeg van trainer Maurice Verberne kwam vrijwel niet aan combineren toe. Dat had deels te maken met het ontbreken van Jarne Steuckers. De revelatie van dit seizoen haakte op de wedstrijddag ziek af.

0-1

Het gevaar van de thuisploeg kwam voornamelijk van de rechterflank. De snelle Melayro Bogarde flitste een paar keer langs tegenstanders, maar zijn assists werden niet afgerond. Geheel tegen de verhouding in kwam MVV op voorsprong. Na een Zwolse hoekschop kwam de bal uit de counter bij Sven Blummel. Zijn balletje werd nog getoucheerd door een Zwolle-verdediger en liet doelman Jasper Schendelaar kansloos.

Paal

In de tweede helft opnieuw een sterker PEC, maar het eerste kansje was voor Koen Kostons. Hij raakte de bal niet goed en zijn onbesuisde schot ging hoog de tribunes in. Aan de andere kant kopte spits Vellios in de 52e minuut op de paal. Twee minuutjes later schampte Rico Zeegers de bal uit een hoekschop met zijn hoofd, maar zag de bal naast het doel verdwijnen. Daarna had Kostons de kans aan Ruben van Bommel moeten geven, nu werd zijn schot op doel gekraakt.
MVV ontsnapte aan de gelijkmaker na een uur spelen. Matteo Waem redde een bal van Chardi Landu op de lijn nadat Matthys gezien was. Ruben van Bommel kon niet verder en werd met nog een kwart wedstrijd te gaan, afgelost door Dailon Livramento.

Stilgelegd

PEC-trainer Dick Schreuder bracht drie frisse krachten. De druk op de Maastrichtse defensie nam toe. MVV probeerde de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden maar slaagde daar vrijwel niet in.
In de 80e minuut werd de wedstrijd kort stilgelegd door de scheidsrechter. Vanuit het publiek achter het MVV-doel werden voorwerpen naar doelman Matthys gegooid.
Na een minuutje of twee liet arbiter Van der Laan verder spelen. De spelhervatting leverde meteen een kans op na een knappe passeeractie van Thomas van den Belt, maar de bal ging naast. Blummel had dé kans om het duel in de 86e minuut te beslissen, maar de Zwolle doelman redde bekwaam.
In de extra tijd ging een schot van Koen Kostons maar net naast en ook invaller Livramento liet de kans op 0-2 liggen.
Tweede
Door die zege klimt MVV naar de tweede plek. En omdat lijstaanvoerder Heracles verloor bij Almere City FC (3-2) nadert de ploeg de Almelose koploper tot op één punt. PEC volgt dan weer op één punt achter MVV.
Komende vrijdag is Helmond Sport de volgende tegenstander voor MVV, dat thuis speelt.