MVV leeft ontspannen naar topper tegen PEC Zwolle toe

Matteo Waem, Tim Zeegers en Thomas van Bommel (van links naar rechts) juichen na de overwinning tegen FC Den Bosch © PublciteitVisie
Het is een ongekende luxe voor MVV om vrijdagavond als de nummer drie van de competitie op bezoek te gaan bij PEC Zwolle. De ploeg van Dick Schreuder staat een plaats hoger dan MVV, maar daar liggen ze in De Geusselt niet wakker van.
Ontspannen, zonder ineens anders dan anders te trainen, leeft het hechte team van Maurice Verberne naar de topper toe.

Blessure

Rico Zeegers zal in het basiselftal de licht geblesseerde Tim Zeegers vervangen en Marko Kleinen krijgt weer een basisplaats op het middenveld vanwege de tegenvallende blessure van Orhan Dzepar.

Saamhorigheid

Als MVV weet te winnen in Zwolle, stijgt het team naar plaats twee op de ranglijst. Veel oudere supporters denken daarbij graag terug aan het seizoen 1996-1997, toen MVV de titel pakte. De stille kracht van MVV lijkt de saamhorigheid te zijn met voor het leeuwendeel spelers die uit de regio komen. Deze bijzondere teamspirit weet Maurice Verberne te koppelen aan het schenken van veel vertrouwen, waardoor zijn spelers tot nu toe elke wedstrijd met lef en grote inzet hebben gespeeld. Bij alle spelers en de trainer leeft echter het besef, want ze weten uit welk dal ze qua prestaties vandaan komen, dat het een grote uitdaging is om de sportieve succes vast te houden.

Uitdaging

In Almelo gaf MVV dit seizoen tegen koploper Heracles een 0-2 voorsprong in blessuretijd uit handen: 2-2. Met een ongeslagen status in thuiswedstrijden op zak, gaat MVV vrijdag tegen PEC Zwolle vol voor de overwinning en dus plaats twee. Van de 24 behaalde punten zijn er 17 in De Geusselt gehaald. Het zal dus een enorme uitdaging zijn om, zoals vrijdag in het Mac3Park stadion, op vreemde bodem ook veel punten binnen te halen.

Live

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en MVV Maastricht is vrijdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio, net als Roda JC Kerkrade tegen Jong FC Utrecht en VVV-Venlo - Jong AZ.