Pitlane: 'Verstappen kan recordhouder met 14 zeges worden'

Presentator Maurice Jessen in gesprek met Xavier Maassen. © L1
Max Verstappen kan in Mexico een nieuw record vestigen, dat van het aantal meest gewonnen races in één seizoen.
Na de winst in de Grand Prix van de Verenigde Staten staat Verstappen op 13 overwinningen dit seizoen. Michael Schumacher (2004) en Sebastian Vettel (2003) behaalden toen hetzelfde aantal overwinningen. Bij winst in Mexico kan de huidige wereldkampioen alleen aan kop komen.

Thuisrace Pérez

Verstappen moet in Mexico dan niet alleen met Charles Leclerc, Carlos Sainz en mogelijk Lewis Hamilton afrekenen, maar ook met zijn eigen teamgenoot bij Red Bull Racing. Sergio Pérez rijdt op het Autódromo Hermanos Rodríguez zijn thuisrace. De Mexicaan is er ongetwijfeld op gebrand om voor het oog van zijn enthousiaste landgenoten te winnen. Winst van Pérez zou ook Red Bull niet slecht uitkomen. Daarmee kan de tweede plek in de WK-stand voor coureurs van Charles Leclerc worden overgenomen.

Uitstekende balans

In deze aflevering komen L1's huisanalisten Xavier Maassen en Milou Mets aan het woord over wat er nog te verwachten valt van de Grand Prix van Mexico. Daarnaast kijken we vooruit naar de uitstekende balans van Verstappen op het hoog gelegen circuit in Mexico-Stad én de kanshebbers voor de winst zondagavond.

Live

De Grand Prix van de Mexico begint zondag om 21:00 uur Nederlandse tijd. De race is dan rechtstreeks te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.