VVV-Venlo pakt punt bij Jong Ajax: 1-1

VVV-er Carl Johansson in duel met Mateja Milovanovic © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in Sportpark De Toekomst in Duivendrecht met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Ajax. De Venlonaren kwamen na bijna een half uur door een doelpunt van Sven Braken met 0-1 voor, maar moesten twee minuten later de gelijkmaker incasseren.
VVV-Venlo begon rustig aan het duel tegen Jong Ajax. De Amsterdammers zochten in de beginfase de aanval, maar losten pas na tien minuten een schot op het doel van Ennio van der Gouw. Sven Braken had voordien van afstand naast het doel van Jong Ajax geschoten.
Na bijna een kwartier voorkwam Simon Janssen dat de Ajacieden op voorsprong kwamen. Hij kon de bal voor de lijn wegwerken. Even later passeerde Sontje Hansen twee VVV-ers, maar Van der Gouw greep goed in. Jong Ajax kreeg daarna een tweetal kansjes. Een schotkans van de Amsterdammers werd geblokt en Robert Klaassen trok de angel uit een aanval van Lorenzo Lucca.

Sven Braken kopt VVV op voorsprong

Doelman Tom de Graaff had halverwege de eerste helft nog niets hoeven doen, maar kon enkele minuten later niet voorkomen dat VVV-Venlo op voorsprong kwam. Uit een counter via Thijme Verheijen en Carl Johansson kwam de bal bij Sven Braken, die het leer buiten bereik van Van der Graaff in het doel kopte. Twee minuten later was de stand weer gelijk toen Rasmussen van buiten de zestien de bal onhoudbaar in het Venlose doel schoot.
Beide teams kregen daarna nog enkele kansjes, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Tweede helft

Ook na de hervatting lag het tempo laag. VVV kreeg via Brian Koglin de kans weer op voorsprong te komen, maar hij schoot vanuit het strafschopgebied naast. Mateja Milovanovic voorkwam daarna dat Carl Johansson gevaar kon stichten in het strafschopgebied van de Ajacieden. Een tweetal hoekschoppen van de Venlonaren leverden evenmin iets op.
Met nog een half uur te spelen, kwam er meer leven in de wedstrijd. Een schot van Gabriel Misehouy werd gestopt door Ennio van der Gouw en Simon Janssen zorgde met zijn voorzet voor verwarring in de Ajax-defensie.

Kansjes

Coach Rick Kruys wisselde in de slotfase een drietal spelers. Kees de Boer bracht direct daarna Nick Venema in stelling, maar een Amsterdams been voorkwam dat Venema gevaarlijk kon worden. Een voorzet van Levi Smans werd geblokt en Sven Braken kopte in de handen van doelman De Graaff.
VVV-Venlo probeerde de voorsprong te forceren, kreeg daartoe enkele kansjes, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Dat lukte Jong Ajax evenmin. Het 1-1 gelijke spel was voor de Venlonaren het maximaal haalbare resultaat.