Video: 'Het Wonder van Bern wordt het Wonder van Maastricht'

Matteo Waem, Tim Zeegers en Thomas van Bommel (van links naar rechts) juichen na de overwinning tegen FC Den Bosch © PublciteitVisie
Ze zijn de meest de verrassende ploeg in de Keuken Kampioen Divisie: MVV Maastricht. De Sterrendragers staan na twaalf wedstrijden in de top van de Keuken Kampioen Divisie.
In het L1-programma Tafel Voetbal werden de prestaties van de Maastrichtenaren onder de loep genomen.

Wonder van Bern

MVV bleef door de overwinning tegen FC Den Bosch (3-1) voor het zesde competitieduel op rij ongeslagen. "Het Wonder van Bern wordt het Wonder van Maastricht", zegt Ivar Hoekstra van De Limburger. Het Wonder van Bern vond plaats in 1954. West-Duitsland stond in de WK-finale tegen topfavoriet Hongarije met 0-2 achter na acht minuten, maar wist de wedstrijd alsnog met 3-2 te winnen. Een bijzondere zege. Niet alleen omdat het West-Duitsland de wereldtitel opleverde, maar ook omdat de Duitsers twee weken daarvoor nog met 8-3 hadden verloren van de Hongaren. De overeenkomsten met MVV zijn er wel. MVV eindigde afgelopen seizoen met bijna hetzelfde elftal als 16e in de Keuken Kampioen Divisie, maar is na twaalf wedstrijden in de nieuwe competitie de trotse nummer twee.

1997

Ivar Hoekstra ziet overeenkomsten met het MVV van 1997, dat toen promoveerde naar de Eredivisie. "Daar had niemand van verwacht dat ze kampioen zouden worden met jongens als Rik Platvoet en Leo Koswal en die groeiden toen naar elkaar toe." Oud-voetballer Maurice Graef geniet van een van de weinige nieuwelingen bij MVV: Jarne Steuckers. "Dat begint een fenomeen te worden. Die maakte twee hele mooie doelpunten tegen FC Den Bosch."

Spelvreugde

Robbie Servais verliet MVV afgelopen zomer voor een avontuur bij de jeugdopleiding van KRC Genk. Ook Servais had niet verwacht dat MVV het zo goed zou doen. "Ik heb MVV gevolgd in de voorbereiding en niks wees erop dat MVV dit zou kunnen. Het heeft me wel verbaasd. Er zit veel meer spelvreugde in het elftal."

PEC Zwolle

Komende vrijdag speelt MVV Maastricht de topper tegen PEC Zwolle. Die wedstrijd is vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.
Bekijk het online-gedeelte van Tafel Voetbal: De Verlenging: