Juul Franssen sluit Reuverse judomarathon af

Juul Franssen tijdens clinic in Reuver © L1/Kim Langeslag
Juul Franssen werd dit weekend op het NK judo in Almere nog gehuldigd en bedankt voor haar imposante carrière. Toch had ze ook nog tijd om Judoclub Reuver te bezoeken, de club waar ze 27 jaar geleden begon.
De 32-jarige Juul Franssen pakte in haar carrière drie WK-medailles, werd derde op het EK in 2020 en vijfde op de Olympische Spelen van Tokio.

Jubileum

Franssen sloot in haar dorp Reuver de judomarathon af. Ze deed dit met een clinic voor tientallen kinderen. De marathon werd georganiseerd vanwege het 50-jarig bestaan van de club in 2020. Vanwege de pandemie werd het jubileum met twee jaar uitgesteld. Als klein meisje begon Franssen bij Judoclub Reuver mede doordat haar oudere zus Kim ook op judo zat. Daarna vertrok Franssen naar Sportschool van de Pol in Helmond. Ze sloot haar carrière af bij De Korte Sportinstituut in Hoogvliet.

Aftellen

Judoleraar Cor Bosman maakte de vijftig uur op de Reuverse mat vol, ook al had hij het 's nachts wel even zwaar gehad. Tientallen ouders en clubleden telden af voor de fanatieke judoleraar die op het einde een beetje witjes zag. "Ik kan straks slapen in het vliegtuig want ik vertrek meteen op vakantie richting zon."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!